Am un teren la tara pe care l-am lasat in folosinta unor rude mai indepartate. Batranii au murit iar mostenitorii au vandut imobilul, adaugand in terenul lor si parte din terenul meu. Problema e ca au prins si in schita cadastrala acest teren, care si asa era ingust ca latime. Am proces verbal de punere in posesie de catre o comisie de la primarie unde se specifica latimea terenului si lungimea. Eu nu am facut cadastru pentru ca nu am avut in intentie sa il vand. Cum as putea rezolva problema? Cumparatorii consider ca au fost de buna credinta.Sa fac schita cadastrala dupa punerea in posesie de catre comisia primariei? La punerea mea in posesie au fost si actualii vanzatori, mostenitorii si au stiut foarte bine care le este limita proprietatii. Deci au facut totul stiind foarte bine ca nu dreptul acolo. Ce as putea face?
Mai vin cu o intrebare. Ordinul 634 ANCPI la art 25 vorbeste despre diferentele in plus sau in minus reale fata de cele aflate in inscrisuri. Daca un proprietar are si teren intravilan si extravilan care sunt unul langa altul si la care facand calculul la suma lor, acel procent este in limitele legale dar aplicand procentul pe fiecare in parte iese din limita legala a terenului intravilan in cazul meu, care ar fi procedura corecta pentru un cadastrist? Ar trebui sa mai ceara sau nu acel aviz de la vecin? Mie corect mi se pare sa se faca pe fiecare in parte.
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)