avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat . De pe 9 septembrie 2013
am lucrat la un magazin cu specific pescaresc pana in 14 noiembrie 2014 cand am cerut concediul de odihna sau contravaloarea acestuia.De atunci nu am mai fost compatibila cu acest loc de munca.Am fost chemata la sediul societatii pentru verificarea unui inventar si tot atunci am depus o cerere ptr concediul de odihna din pacate fara data ptr ca asa mi sa spus ca ar fi mai bine si ca sa nu imi fac probleme ca aceasta cerere va fi luata in consideratie .Imediat dupa mi sa spus ca nu mai corespund cu locul de munca si singura rezolvare ar fi demisia si ca acesti bani imi vor reveni ptr ca este dreptul meu.De cate ori am luat legatura cu seful ba am fost jignita ba amenintata si am luat decizia sa fac plangere la ITM. Solutionarea a fost urmatoarea : beneficiez doar de 5 zile de concediu pe 2013 ptr ca pe 2014 rezulta ca am beneficiat de concediul de odihna cu demnatura mea pe statul de plata in dreptul concediului de odihna iar ptr ceea ce imi revine si ptr decizia de incetare a muncii sa merg la sediul firmei ptr a le ridica.Va dati seama ca accesul la sediul firmei imi este interzis in continuare sunt jicnita si sunt mintita ca voi primi prin posta aceasta decizie si suma ptr cele 5 zile.Dupa verificari la posta si asteptari aceasta recomandata nu a ajuns iar acum nu stiu cui sa cer ajutor si cum sa procedez. Ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 26 Ianuarie 2015
Solicitati firmei, in scris, drepturile dvs. si trimiteti adresa cu confirmare de primire prin posta.
Daca semnatura pe statul de plata cu CO pentru 2014 nu va apartine, puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei, daca se tergiverseaza primirea sumei de bani care a fost mentionata in solutionarea ITM. In instanta puteti sa cereti inclusiv daune morale angajatorului/ persoanei raspunzatoare, pentru ca va pun pe drumuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, momentan lucrez la o firma si am intrat in perioada preavizului de concediere. Am lucrat toata luna iulie, iar la CIM am o anexa in care e ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce pot face in cazul in care un angajator ma obliga sa imi dau demisia dezuku dezuku Buna-sera , am si eu o intrebare de altfel se pare ca aceasta intrebare din pacate am mai auzit-o si la alte persoane. Ce se intimpla in cazul in care ... (vezi toată discuția)