Am rugamintea sa ma ajutati in lamurirea unei situatii;fiind vaduva de multi ani ,am hotarit sa fiu cu cineva.
La momentul acela aveam un apartament , pe care ulterior l-am vindut si am hotarit sa construim o casa la parintii mei la tara....binenteles dupa ce am ajutat in mod egal cei doi copii ai mei .Am construit casa si intre timp ne-am casatorit la insistentele fostului meu sot,nestiind ca el are probleme grave psihice,combinate cu un alcoolism ereditar.
Facea crize, dar imi spusese ca are probleme cu o depresie mai veche.
Cu trei ani in urma ,el a facut un imprumut la o banca[avea pensie maricica],fara sa stiu si deci m-a pus in fata faptului implinit.O parte din bani au fost folositi in casa,iar cu ceilalti a participat la nunta fiicei lui.
Nemaiputind convietui cu el,am divortat acum un an si ne-am inteles sa continui eu sa platesc rata inca 4 ani,ca el sa nu aiba nici o pretentie la casa.Mentionez ca eu nu sint coplatitor,rata e doar pe numele lui.
Insa eu anul trecut in iulie am ramas fara pensia medicala si de atunci nu am mai platit rata.As vrea sa stiu cam in cit timp ii poate face prporire pe cardul de pensii al lui,pentru ca as vrea sa nu mai am complicatii cu el.
Ma scuzati ca am spus toata poveste aici,dar as vrea sa ma fac inteleasa.
Multumesc mult pentru ajutor.
Cu respect.Elena.
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns.
Cu toate ca am incercat sa explic toata situatia,am omis sa va spun ca ,casa este construita in curtea mamei mele,iar autorizatia de constructie e pe numele parintilor mei.
El a avut acolo doar o adresa de flotant,urma sa facem actele daca relatia dintre noi s-ar fi imbunatatit.
Banii pentru constructia casei au fost doar ai mei ,din vinzarea apartamentului meu,completare la casa s-a facut cu acest imprumut al lui.
Mai precizez ca imprumutul l-a facut fara nici un fel de garantie,eu nu sint coplatitor.Eu intentionez sa platesc din toamna din nou rata,pentru ca incepind din luna iulie intru la pensia de drept.
Voiam sa stiu doar daca pina atunci ,e posibil sa-i puna lui proprire pe pensie si daca banca are acest drept,pentru ca nu mi-as dori acest lucru...am facut o intelegere cu el si vreau sa ma tin de cuvint.
Multumesc mult pentru ajutor.
Cu respect.Elena.