avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie la evaluare imobil scos la licitatie de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie la evaluare imobil scos la licitatie de banca

Buna ziua,
Am un credit ipotecar din septembrie 2007, ipoteca fiind casa si terenul cumparat cu acest credit.
Am platit corect ratele pana in noiembrie 2011, dupa aceasta data m-am adresat bancii pentru o reesalonare intrucat nu mai aveam posibilitati financiare , rata fiind de 325euro pe luna.In prima faza mi-au promis ca o sa mi faca pentru vreo 2 ani rata de 200euro pe luna, cerandu-mi sa aduc niste poze cu starea actuala a casei.

Nu mi s-a aprobat reesalonarea, eu nu am mai platit ratele, acum banca scoate la licitatie imobilul cu o suma calculata in lei, desi creditul este luat in euro si la o valoare cu care nu sant de acord.
Mentionez ca am cumparat casa la rosu, in acte cu 60mp pe doua niveluri, in realitate de 100mp pe doua niveluri.
Eu nu am vazut actele casei pana dupa semnarea tuturor actelor ,creditul mergand direct la vanzator., banca sa ocupat de toate actele.

La cumparare casa fiind la rosul, tot ce am facut pana la finalizare am facut cu bani si acte pe numele mamei mele.Am mai fost purtat vreo 4 ani si prin judecata , inclusiv banca a fost citata , pentru ca ne-am trezit cu un cetatean care avea incheiata promisiune cu vanzatorul, inscrisa in cartea funciara.Motiv pentru care am facut si o depresie severa, fiind internat chiar in spital., depresie de care sufar si astazi..
Ce pot face eu acum , am doi copii minori, nu lucrez, as vrea sa mai taraganez un pic situatia in speranta ca ...lungeste doamne toamna, pana s-o coace poama.
Contestatie la evaluare, ca nu au venit sa vada nimic pe teren, ca centrala , caloriferele si alte amenajari is pe numele mamei mele, ca in acte sant 60mp si in realitate 100mp, pentru toate astea cand trebuie sa actionez si unde.
Va spun sincer ca nu am bani de avocat, deci daca va sta in putere dati-mi un sfat.
Va urez o zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
r111, utilizator
Cel mai recent răspuns: r111 , utilizator 11:09, 1 Iulie 2013
Faceti contestatie la executare, inclusiv la raportul de evaluare si cereti si suspendarea executarii. Separat faceti cerere de suspendare provizorie si solicitati ajutor public judiciar pentru plata cautiunii.
casa este a mamei? mama a semnat pentru garantie? sau... ce vreti sa spuneti cu faptul ca ati facut actele pe numele mamei?
Casa este pe numele meu cumparata la rosu cu creditul ipotecar.Mama a participat la finalizarea casei cumparand materialele de constructie din banii ei, facand facturi bineinteles pe numele ei. Ratele platite se poate dovedi ca erau platite tot de mama mea pentru ca avea cont la aceeasi banca si se facea doar transfer de suma. La un moment dat banca a cerut mamei mele sa completeze un formular precum ca vrea sa devina tert platitor, lucru care s-a si intamplat .Semnand acest formular mama mea a devenit coplatitor, are vreo implicatie in executarea silita?

Contestatiile de care spuneati mai sus trebuie facute inainte de licitatie ?-sau astept sa primesc somatia de executare silita.

Vad ca se vorbeste de falimentul personal. Daca apare aceasta lege , sa zicem, este o facilitate in cazul meu sau ma incurca mai tare?
Uitati de aceasta lege, nu va aparea decat daca cineva va avea nevoie de voturi, in alegeri, mai mult decat au nevoie de FMI si Banca Mondiala. Altfel, nu se va legifera niciodata. Da, mama raspunde cu tot ce are, ptr plata creditului.
Sincer sunt doar 3 solutii:
- negociati o rescadentare cu prelungirea maturitatii creditului, ca sa aveti o rata mai mica;
- sa faceti tot posibilul sa platiti;
- sa va gasiti singur un cumparator pentru casa;

Altfel, veti pierde casa la un pret de nimic.
Cand mama mea a semnat acel formular de TERT PLATITOR, i s-a spus ca este de fapt doar o formalitate intrucat eu aveam instiuit sechestru asigurator de catre ANAF pentru niste datorii restante la un SRL la care eu eram administrator.
Ca sa poata banca sa si retraga rata scadenta inainte de a plati la ANAF, a pacalit-o inspectoarea de credite , ca e bine sa facem asa, fara sa aiba mama mea raspundere pentru achitarea creditului.
Ce mai poate face mama mea in situatia de fata, avand in vedere ca ea are o pensie de doar
400ron.Risca si ea o execuare?
Nu a semnat un act aditional la contractul de credit? doar un formular prin care e de acord sa se plateasca din contul dumneaei? In cazul asta nu e coplatitor ci, tert platitor si nu poate fi executata.
Ma intreb cu a platit mama dvs materialele dintr-o pensie de 400 lei. Va trebui sa raspundeti la intrebarea asta in situatia in care veti spune ca mama dvs a facut imbunatatirile . oricum, mama nu ar avea dceat un drept de creanta fata de dvs si nu va avea prioritate in fata bancii, in caz de executare silita a imobilului.
Trebuie sa stiti ca orice imbunatatire adusa imobilului ipotecat este si aceasta grevata de ipoteca. Puteati sa aveti terenul gol si sa construiti dupa ipotecarea terenului si casa ar fi putut fi executata de creditorul ipotecar.

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar agud agud Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit. Mai exact, fratele meu a luat niste bani din banca, iar eu am girat cu locuinta mea. Mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)