avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de prestari servicii

Buna ziua!
am si eu o problema.
societatea mea a incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana fizica pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei de constructie (pac + avize) pe data de 22.02.2009 cu termen de 60 zile. La incheierea contractului s-a incasat un avans din valoarea totala pentru care nu a dorit factura de avans initial.
Pozitionarea imobilului in teren s-a facut conform cererii beneficiarului el fiind prezent si dandu-si acordul arhitectului asupra proiectului.
pe data de 02.03.2009 s-a eliberat certificatul de urbanism iar pe data de 04.03.2009 s-a obtinut aprobarea de la ordinul arhitectilor.
la semnarea contractului nu am primit toata documentatia asupra terenului, extrasul de carte funciara primidu-l prin posta la sfarsitul lunii martie. la jumatatea lunii aprilie beneficiarul s-a razgandit in privinta rotirea pozitiei imobilului in planul de amplasament si a cerut modificarea proiectului. I-am comunicat ca asta ar insemna un alt proiect fiind necesara modificarea tuturor planurilor. In urma intrevederii i-am predat o parte din documentatie (certificatul de urbanism, documentatia primita de la dansul) si a luat si aprobarea de la ordinul arhitectilor refuzand proiectul si documentatia tehnica pe motivul ca nu este ceea ce doreste. totodata i-am eliberat si o factura de avans.
Beneficiarul a afirmat ca deja a incheiat un contract de prestari servicii cu un constructor neavand documentatia la baza si a amenintat ca plateste penalizari deoarece nu are autorizatia de constructie pentru a demara lucrarile.
A amenintat ca o sa suportam consecintele.
AS DORI SA STIU CARE AR FI ACELEA SI CE POATE FACE??
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 18:19, 15 Iunie 2009
Cititi cu atentie contractul incheiat si vedeti in ce constau cluzele in caz de nerespectare a contractului.
Este vorba de raspunderea civila contrcatuala. Răspunderea civilă contractuală este obligaţia unei persoane de a repara prejudiciul cauzat unei alte persoane prin neexecutarea, executarea necorespunzătoare ori cu întârziere a obligaţiilor născute dintr-un contract valabil încheiat.
Pentru raspunderea civila contractuala se cere dovada existentei contractului, debitorul putând fi exonerat de raspundere daca face dovada ca încalcarea obligatiilor contractuale se datoreaza unor cauze care nu i se pot imputa.
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca factura nu este obligatorie daca beneficiarul serviciilor nu o solicita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract virgil71 virgil71 Buna ziua. Am incheiat acum 2 ani un contract de proiectare cu un birou de arhitectura. Un contract sumar, fara clauze, doar obiectul contractului, partile ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract proiectare proiectantul proiectantul Pe scurt: Sunt implicat într-un contract de prestări servicii ca subcontractant pentru un beneficiar final persoana fizica. Acest contract a fost executat ... (vezi toată discuția)