avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social de 400 lei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social de 400 lei

Buna ziua!
Am o pensie de invaliditate gradul III de 350 lei iar sotia are indemnizatie de handicap permanent de 250 lei. Avem dreptul la ajutorul social de 400 de lei minim pe economie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 28 Ianuarie 2015
Pensia minima de 400 lei este valabila incepand cu ianuarie 2015 si va aparea, probabil, pe cupoanele distribuite in luna februarie. Pensia minima nu are legatura cu indemnizatia de handicap permanent, care, probabil este accentuat, la 250 lei.
Deci se poate obtine ,inteleg. Cui trebuie sa ma adresez? ca la casa de pensii nu stie nimeni nimic!!! iar la primarie deasemenea.Multumesc.
1. Nu ar trebui sa va adresati nicaieri.

2. Casa Nationala de Pensii Publice a comunicat ca in ultimele zile ale lui ianuarie se vor primi diferentele pentru cei cu pensia sociala minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi diferenta pensie daca primesc indemnizatie de handicap? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Mama mea beneficiaza de pensie de invaliditate in valoare de 116 lei, la care se adauga diferenta de pana la 400 lei (pensia minima). Asadar, ... (vezi toată discuția)
Ce pensii se maresc de la 1 iulie 2017 si care este cuantumul efectv al indexarii acestora ? sharky48 sharky48 Buna ziua ! As vrea sa stiu mai exact,daca pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap se maresc de la 1 iulie 2017 si care este valoarea efectiva a ... (vezi toată discuția)
Pensia minima negru daniel negru daniel Buna, intrebare pensia minima a crescut de la 350 la 400 la 1 ianuarie 2015 sau de la 1 februarie 2015, va multumesc anticipat (vezi toată discuția)