avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot primi diferenta pensie daca primesc indemnizatie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot primi diferenta pensie daca primesc indemnizatie de handicap?

Buna ziua,
Mama mea beneficiaza de pensie de invaliditate in valoare de 116 lei, la care se adauga diferenta de pana la 400 lei (pensia minima). Asadar, indemnizatia sociala + pensia = 400 lei. Azi a primit si certificatul de handicap grad mediu (grad III = 39 lei). As vrea sa va intreb daca in acest caz indemnizatia sociala pe care o primeste in prezent se va anula sau o sa continue sa o primeasca alaturi de pensie, plus magnifica suma de 39 lei, indemnizatia de handicap.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:47, 10 Februarie 2015
Pensia de invaliditate se cumuleaza cu indemnizatia de handicap.
Totul este in regula.
Le va primi in continuare pe amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia sociala minima adrianaionela adrianaionela buna seara !am o intrebare legara de pensia sociala garantata .mama mea in varsta de 47 de ani este bolnava de leucemie si ia o pensie de handicap de 270 de ... (vezi toată discuția)
Ajutor social de 400 lei eugenbala eugenbala Buna ziua! Am o pensie de invaliditate gradul III de 350 lei iar sotia are indemnizatie de handicap permanent de 250 lei. Avem dreptul la ajutorul social de ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)