avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Info pentru divort de cetatean sirian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Info pentru divort de cetatean sirian

Buna ziua, as dori si eu niste informati in legatura cu casatoria mea cu un cetatean sirian.
In 2001 m am casatorit in siria si in 2004 am plecat de acolo , problema e ca ne am casatorit in siria si eu nu stiu nimic de el...Ceea ce ma preocupa este ca nu stiu daca casatoria e valabila si in romania sau numai pe teritoriul sirian, vazand ca nu am nici un fel de act de casatorie as dori un ajutor din partea dumneavoastra, va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:30, 26 Ianuarie 2015
Ar trebui sa aveti actul de casatorie.
Ar trebui sa stiti daca o casatorie incheiata in Siria este recunoscuta in Romania.

Daca casatoria nu este valabila in Romania nu veti putea divorta dar nici necesar nu ar fi...

Daca nu stiti unde locuieste procesul va fi de durata...
Detin numai copia dupa certificatul de casatorie transcris la consulatul Romanesc in Siria, cateodata mai tineam legatura cu o sora de a lui si imi spunea ca sar afla in turcia si ca sa recasatorit si are si 2copii, mai mult nu stiu dar as putea afla, cel putin cred...
Stiti cumva daca cu acest act as putea rezulta casatorita si in Romania?
Va multumesc
Ati deschis 3 topicuri pentru aceeasi intrebare... apasati pe Raspunde , nu deschideti discutii noi pentru fiecare raspuns ca se alege praful de intrebarea dvs.

Ziceti asa:

Detin numai copia dupa certificatul de casatorie transcris la consulatul Romanesc in Siria

si in alt topic, sters:
Rasp: Da detin o copie de Certificatul de Casatorie ca a fost transcris in Siria , as dori sa mai stiu avand aceasta copie rezult casatorita si in Romania...Va multumesc

Casatoria dvs. este recunoscuta (valabila) si in Romania, in registrele de stare civila romanesti figurati casatorita.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator
Da, Ares are dreptate conform ultimelor precizari pe care le-ati facut.

O sa va fie foarte greu sa divortati.
Daca este refugiat in Turcia este extrem de complicata situatia.
Va trebui sa aveti multa rabdare la proces.

Alte discuții în legătură

Informatii despre divort mariana3315 mariana3315 Buna ziua, as dori si eu niste informati in legatura cu casatoria mea cu un cetatean sirian. In 2001 m am casatorit in siria si in 2004 am plecat de acolo , ... (vezi toată discuția)
Reîntregirea familiei sisi_dado sisi_dado Sunt casatorita cu un cetatean syrian doar prin religie eu sunt de curand in romania am un copil cu el am 17 ani dar nu avem acte de casatorie copilul e pe ... (vezi toată discuția)
Bigamia tasela tasela Buna seara, Doresc sa stiu daca o femeie care a incheiat o casatorie in turcia , recunoscuta si in Romania ,daca divorteaza numai in Romania se poate ... (vezi toată discuția)