avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Tatal meu,care acum nu mai este in viata,a instrainat un teren pentru care nu detinea la vremea respectiva act de proprietate.A incheiat un act de vanzare-cumparare(nu stiu daca este corect spus)scris de mana.As vrea sa stiu daca este valabil acest act si de catre cine trebuie semnat un asemenea act,in afara de cei doi care sunt implicati in tranzactie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:34, 28 Ianuarie 2015
Pentru instrainare se cere forma autentica in prezent.Este importanta si data acelui inscris sub semnatura privata si cine figureaza la rolul fiscal, cine plateste impozitul aferent imobilului respectiv.
Multumesc pentru raspuns.Cred ca nu plateste nimeni impozit pentru terenul respective,dar o sa ma interesez sigur.
avvalentina a scris:

Pentru instrainare se cere forma autentica in prezent.Este importanta si data acelui inscris sub semnatura privata si cine figureaza la rolul fiscal, cine plateste impozitul aferent imobilului respectiv.

Legat de ceea ce ati spus dumneavoastra daca cineva a vandut un teren cu o chitanta de mana,fara ca el sa fie singurul propietar(erau 3 mostenitori,nu se facuse succesiunea)Cumparatorul si-a facut casa acolo fara a avea acte legale,a platit rolul la primarie...mai poate fi dat afara?e un scandalagiu notoriu
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
constantin29, utilizator
Depinde de data acelui act, de acceptarea sa nu a mostenirii de catre ceilalti etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana silviucp silviucp buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)