Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu problema unui prieten mai indepartat! Acum un an sau doi a inselat cateva persoane si anume a luat sume de bani contra anumitor servicii care de fapt nu existau . Acum intrebarea mea este :"Stie cineva cam cati ani de inchisoare se da pentru aceasta infractiune?" . Precizez faptul ca are proces deschis in tribunal, dar vreau sa stiu parerea voastra vis-avis de acest caz! Multumesc!
pentru inselaciune , varianta smpla, inchisoare de la 2 luni la 12 ani. in varianele agravate ale infractiunii, avem inchisoare de la 3 la 15 ani , iar atunci cand s-au produs consecinte deosebit de grave, pedeapsa este de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. in cazul prietenului ,nu se poate sti dinainte cuantumul pedepsei ce ise va aplica ,acest lucru depinzand de mai multi factori, cat si i de aprecierea instantei.
In functie de situatie si de modul in care se apara poate sa nu faca totusi inchisoare.
Se poate ajunge si la o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare.Adica sa nu mearga la inchisoare.