avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare???

Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu problema unui prieten mai indepartat! Acum un an sau doi a inselat cateva persoane si anume a luat sume de bani contra anumitor servicii care de fapt nu existau . Acum intrebarea mea este :"Stie cineva cam cati ani de inchisoare se da pentru aceasta infractiune?" . Precizez faptul ca are proces deschis in tribunal, dar vreau sa stiu parerea voastra vis-avis de acest caz! Multumesc!
pentru inselaciune , varianta smpla, inchisoare de la 2 luni la 12 ani. in varianele agravate ale infractiunii, avem inchisoare de la 3 la 15 ani , iar atunci cand s-au produs consecinte deosebit de grave, pedeapsa este de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. in cazul prietenului ,nu se poate sti dinainte cuantumul pedepsei ce ise va aplica ,acest lucru depinzand de mai multi factori, cat si i de aprecierea instantei.
Va multumesc pentru raspuns!=D>
In functie de situatie si de modul in care se apara poate sa nu faca totusi inchisoare.
Se poate ajunge si la o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare.Adica sa nu mearga la inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult ptr raspuns!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Recidivist la furt calificat thebestfabian04 thebestfabian04 este complice la furt calificat. sotul meu este complice la acest furt iar el este si recidivist . cati ani poate sai dea. prietenul lui a spart o casa de ... (vezi toată discuția)
Furt de masina si conducere fara permis raluca_andreea raluca_andreea buna seara! sper ca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! o ruda de a mea in varsta de 18 ani a furat o masina si a condus-o fara a avea permis de conducere si ... (vezi toată discuția)