Buna seara inca odata ,revin din nou cu ointrebare la d-stra.In familia tatalui sint 7 frati in total care au mostenit de la parinti 7 hectare si66 de arii de pamint .Dupa ce li sa retrocedat acest teren nu au facut defalcarea terenului pe fiecare frate in parte nici pina in prezent.Atunci cind au primit acest teren, tatal meu care locuieste in jud. Iasi a cumparat de la fratele din Bucuresti pe o suma de bani si o intelegere scrisa intre ei doi cu acceptul si marturia celorlalti frati ,partea de teren care i s-ar fi cuvenit celui din Bucuresti.Nu au facut legalizarea vinzarii-cumpararii de teren si intre timp fratele tatalui meu a decedat raminind in urma lui un fiu mostenitor.Acest fiu fiind unicul mostenitor stie despre vinzarea si intelegerea care a avut loc intre tatalui si a spus ca el vrea sa renunte la successiune in urma decesului tatalui lui in favoarea tatalui meu.Intrebarea este urmatoarea;poate sa dea o declaratie pe propria raspundera de renuntare la dreptul de succesiune in fata unui notar public din bucuresti pentru a nu mai veni la Iasi pe care sa o trimita prin posta tatalui meu ?
1.ca principiu nu se poate renunța in favoarea cuiva la succesiune.
2. Fiul unchiului trebuie sa aibe dezbătuta succesiunea după tatăl lui si apoi să participe la partajul cu unchii lui si sa si cedeze cota unchiului care trăiește si care a cumpărat de la tatăl lui.
Sucesiune
stefaniajohnston
Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Co mostenitori
C.Camy
Buna ziua! Am mostenit o casa la tara cu 19 ari De teren sub casa De la bunica.
Pe acte scrie ca mostenesc In totalitate casa, iar parte din teren revine ... (vezi toată discuția)