avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructii de locuinte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructii de locuinte

Daca construiesc un bloc de locuinte sunt obligat prin lege sa asigur cate un loc de parcare pentru fiecare apartament in parte?

Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc P+1, cu 8 apartamente. Apartamentul l-am cumparat impreuna cu terenul de langa el, trecut in planul cadastral cu titlul de "gradina". As vrea sa construiesc o terasa din lemn. Am nevoie de autorizatie de constructie, am nevoie de acordul celorlalti colocatari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 23:26, 31 Ianuarie 2015
Daca o sa construiti un bloc de locuinte nu sunteti obligat de lege sa asigurati cate un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Pentru a construi ceva in "gradina" aveti nevoie de proiect, avize, acordul vecinilor, autorizatii de constructie...
In primul rand trebuie sa efectuati un partaj de folosinta al terenului " gradina" , prin care obtineti in folosinta sau proprietate, o cota parte in functie de suprafat utila a apartamentului, apoi sa purcedeti la celelalte demersuri legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersurile care trebuiesc initiate pt a putea construi un acoperis pe ap. proprietate privata popa mariana popa mariana Locuim intr-un bloc la ultimul etaj ,si as vrea sa stiu pasii care trebuie sa-i urmam pentru a putea construi legal un acoperis deasupra apartamentului ... (vezi toată discuția)
Mansardarea ultimului etaj flo1982 flo1982 Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament de la ultimul etaj ( 4 ), un bloc de P + 4. Doua apartamente de la etajul 4 au din constructie duplexul ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate înscriere construcție în cf Andrei2909 Andrei2909 Buna ziua. În cursul anului 2009 am încheiat cu o persoană fizică o convenție cu dată certă sub semnătură privată prin care am cumpărat dreptul de ... (vezi toată discuția)