avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Vreau sa cumpar o casa actualul proprietar are datorii la curent la apa si impozit + amenzii. Pot sa cumpar casa la notar si cu datorii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:15, 27 Ianuarie 2015
Puteti sa conveniti cu proprietarul sa incheiati antecontract de vanzare,din suma avansata acesta sa achite c/v utilitati,astfel incat sa puteti achizitiona bunul imobil fara debite
Anul trecut am cumparat un apartament si din ce am "prins din zbor" datoriile trebuie platite daca exista. In caz contrar nu se poate schimba proprietarul. Unii insa procedeaza in felul urmator: semneaza un antecontract(in care se mentioneaza suma avans si ca se vor achita datoriile), achita un avans, vanzatorul achida datoriile, semnati contractul final dupa aducerea dovezii ca nu exista datorii.

Atentie, specificati in precontract ca in cazul in care nu doreste sa mai vanda sa va restituie dublu suma. Nu achita datoriile=nu poate vinde imobilul si puteti cere banii inapoi. Nu doreste sa ii achite? va fi executat si tot va recuperati banii.

Prudenta si atentie ce semnati! Cititi de 1000 de ori pana sunteti sigur de fiecare cuvant!
DVSplay a scris:


datoriile trebuie platite daca exista. In caz contrar nu se poate schimba proprietarul.



Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007
Art. 20
(1) Proprietarii care îşi înstrăinează apartamentele sau spatiile cu altă destinatie decât aceea de locuintă sunt obligati ca la întocmirea formelor de înstrăinare să facă dovada achitării la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverintă din partea asociatiei de proprietari, care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberată în original sub semnătura preşedintelui şi a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociatiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) În cazul existentei unor datorii către asociatia de proprietari, înstrăinarea proprietătii se poate face numai dacă se introduce în contract o clauză privitoare la preluarea datoriilor de către cumpărător.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cu dezvoltator imobiliar enverhoxha enverhoxha Pentru cumpararea unei case (nu apartament) aflate in constructie, se incheie un antecontract cu dezvoltatorul, cu plata unui avans. Contractul final de ... (vezi toată discuția)
Precontract ContSters94259 ContSters94259 Eu sunt vanzatorul unui imobil gajat.banca ne obliga sa facem un precontract,care va fi elaborat de juristul bancii...Doresc sa-mi dati cateva sfaturi...Eu ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alinaragazza alinaragazza Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament de 3 camere prin intermediul unei agentii. Am fost cu agentul imobiliar, am vizionat deja apartamentul si am ... (vezi toată discuția)