avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Forma legala de a gazdui doi elevi de liceu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Forma legala de a gazdui doi elevi de liceu

Buna ziua,
Va rog un sfat:
Daca cineva a mostenit o garsoniera nelocuita si vrea sa gazduiasca doi elevi din judet care urmeaza liceul, care este forma legala. Precizez ca nu sunt nici chiriasi nici rude apropiate. Copii stau de luni pana vineri cand pleaca acasa. Mancarea si menajul il fac parintii o data pe saptamana. Sfarsitul de saptamana si vacantele le petrec la tara. E un provizorat pana la vanzarea casei.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
anla2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 28 Ianuarie 2015
le puteti face contract de comodat (titlu gratuit) sau de inchiriere (la acesta aveti de achitat impozit)
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
Pentru a nu avea probleme cu vecinii trebuie sa declarati la asociatia de proprietari ca in acel apartament locuiesc 2 persoane, sa prezentati datele acestora pentru a fi trecute in cartea de imobil, sa platiti luna de luna cheltuielile repartizate pe lista de plata, sa-i invatati sa fie cuminiti, respectuosi cu vecinii, sa se conformeze regulilor din acel bloc, sa citeasca si sa predea indexul la apa si alte utilitati s.a.m.d.
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsuri. Cei doi adolescenti intrunesc conditiile de mai sus, sunt cuminti , respectuosi si nu deranjeaza. Platesc intretinerea iar indexurile le citesc sau le verific eu. Parintii vin si le fac mancare si caratenie. Problema este cu forma de gazduire. Cineva mi-a spus ca pot fi gazduiti ca tolerati cu contract de inchiriere. Dar ... . Dv spuneti de un contract de comodat. Ce presupune acesta?
Si inca ceva. Consiliul local a hotarat ca unul din serviciile catre cetateni, respectiv plata pentru salubritate, sa fie platita precum impozitul la fisc. Cu declaratie pe proprie raspundere a proprietarului ptr numarul de persoanesi in doua transe. Ca urmare, cetatenii stau ore intregi la "cozi" interminabile pentru a-si depune declaratiile. Ceilalti cu alte probleme, care sunt mult mai putini, trebuie sa se supuna aceluiasi supliciu de teama amenzilor cu care sunt amenintati.
PS Imi cer scuze pentru neatentie. Despre comodat a vorbit altcineva.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
anla2, utilizator
Daca in localitatea dumneavoastra s-a hotarat in Consilul local ceea ce spuneti o sa va conformati acestei hotarari, o sa depuneti declaratia asa cum fac toti oamenii din aceasta localitatea. Asta nu are nici o legatura cu faptul ca in apartament locuiesc proprietari, chiriasi, rude, prieteni...
Contractul de comodat este asemanator cu contractul de inchiriere, cu datele partilor, drepturi, obligatii... dar fara a se prevedea plata unei sume de bani de catre cei lasati sa locuiasca in apartament catre proprietari, asa cu ar fi contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract sediu de firma pgbb22 pgbb22 Buna ziua, Am un apartament in care am avut chiriasi care au plecat acum un an. Acestia au inca o firma cu sediul la adresa unde locuiesc. Anul acesta au ... (vezi toată discuția)
Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care tulbura linistea noaptea kingmarica kingmarica Buna ziua, avem o problema cu chiriasii care locuiesc peste noi. De 8 luni de cand stau ei acolo , noaptea nu mai putem dormi din cauza lor.Vin noaptea, ... (vezi toată discuția)
Chiriasi nedeclarati magda_oancea magda_oancea Vecina mea a decedat anul trecut. Cheile apartamentului au ramas la un vecin care intre timp a inchiriat apartamentul,unor studenti.Cele doua persoane nu sunt ... (vezi toată discuția)