avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce se intelege printr-un caz de complexitate medie?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce se intelege printr-un caz de complexitate medie?

Ce se intelege printr-un caz de complexitate medie? dpdv al onorariului avocatului, spre exemplu!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:09, 30 Ianuarie 2015
Un caz solicitant este cel care duce la mai mult de 20 de ore pregatirea apararii.
Un caz mediu este sub 20 ore.
Un caz simplu necesita cel mult 2-3 ore.

E bine sa dati cazul dvs. Pe s urt pentru a se trage o concluzie.

Exista si alte pareri...cu siguranta...
20 ore???
Pai eu am investit deja luni de zile in pregatirea apararii!!!!

Nu ma refeream la cazul meu in intrebare, ci am citit aici:
[ link extern ] /
Nici un avocat competent in domeniul sau nu poate prelua un caz de o complexitate medie la un onorariu mai mic de 1.000 euro.

Si am ramas inmarmurit... asta inseamna 50 Euro/ora!!!!!
Nu am citit tot, dar am opinii total diferite in mare parte.
In general exista si alte opinii...
Deci, ar fi in mod sigur cel putin 3 pareri...

Am zis eu de 20 de ore dar depinde fiecare avocat cum apreciaza.

Cert este un singur lucru.
Un caz complex nu este platit corespunzator in Romania ca regula de baza.

In privinta cazurilor de complexitate medie onorariile avocatilor difera destul de mult intrucat depinde foarte mult de modul in care apreciaza dificultatea in sine si cat aloca efectiv ca timp de lucru.
Apararea facuta de avocat difera de la avocat la avocat in functie insa si de caz.

Unii avocati analizeaza inca dinainte de a fi angajati ce se poate intampla la proces si au in vedere toate aspectele care se pot observa in mod obiectiv, in timp ce alti avocati sunt mai putin preocupati de toate aspectele ca urmare a faptului ca timpul nu le permite sa aloce mai mult timp.

Se poate intampla ca un caz simplu sa devina mai complicat sau chiar de complexitate ridicata in procesul civil daca se crede ca paratul nu se prezinta si nici nu isi angajeaza avocat.
Am patit chiar eu ceva de acest fel.
Un caz castigat 98% dupa estimarea mea daca nu venea paratul, s-a transformat intr-un caz de cosmar.
Am castigat extraordinar de greu...si in apel, nu in prima instanta...
Este adevarat ca de fapt nu el trebuia sa castige nici in prima instanta... dar in principal ideea era ca era un caz simplu daca nu aveam adversar...si nu se prezenta la proces...
V-am dat un exemplu ca sa intelegeti cum ceva foarte simplu poate deveni ceva extrem de complicat...
Preventiv l-am considerat la onorariu caz de complexitate medie si cam asa a ramas...la bani...

Imi pare ca complexitatea unui caz, depinde covarsitor de impromptu, in primul rand de personalitatea suspectului.
Din cate sintetizez de la tv, daca e politician se face imediat,
pe cand daca e magistrat, cel mai probabil ca va dura o eternitate.
Mai ales avand in vedere:

lg303/204 Art. 60(1) Magistratul este suspendat din funcţie a) când a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa

Cu siguranta ca procurorii vor fi extraordinar de scrofulosi sa deschida urmarirea penala impotriva judecatorilor... avand in vedere ca asta ar putea cu usurinta incapacita activitatea instantelor de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal Maya P Maya P Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat burgcrist burgcrist Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)
Delapidare - onorariu avocat Carmen2789 Carmen2789 ma intereseaza cam cat ar costa onorariul ptr un dosar de delapidare in valoare 30000? multumesc Da sunt parte parata !!! Interventie moderator: va rog sa ... (vezi toată discuția)