avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program fix
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program fix

Buna ziua,
Sunt cadru militar atat eu cat si sotul meu. Avem o fetita de 2 ani si 6 luni care necesita f mare grija si nu avem pe nimeni pentru ajutor. Eu si sotul lucram in ture astfel ca sa ne ingrijim si copilul. De 2 saptamani programul meu e dat peste cap in sensul ca indiferent ca e zi sau noapte trebuie sa merg la serviciu. intrebarea mea este: legea imi permite să pot beneficia de un program fix macar inca pentru 6 luni cand o pot duce la gradinita?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 27 Ianuarie 2015
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

De asemenea, art.118 alin.1 C.mun. dispune ca, angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o singura tura? dianabudu dianabudu Sunt salariata in cadrul unei firme la care timp de 2 ani am lucrat doar tura de dimineata,de la ora 09-15,asta pentru a-mi permite de a ma ocupa de fetita mea ... (vezi toată discuția)
Statutul mamei cu copil mic în cadrul armatei amaltheea amaltheea fiica mea lucreaza in armata; are un copil de 3 ani, la gradinita; trebuie sa il ia de acolo pana la ora 17,00; insa are necazuri la serviciu, intrucat nu ... (vezi toată discuția)