avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

concediu medical platit cu 75% se considera vechime in munca sau se scade?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:43, 28 Ianuarie 2015
1. Conform modificarilor aduse Codului muncii "La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata".

2. Asadar perioada de concediu medical se considera activitate prestata pentru acordarea concediului de odihna.

3. Perioada de concediu medical este stagiu de cotizare la pensie deoarece din indemnizatie se retine contributia pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical- concediu odihna Mihacea Vasilica Mihacea Vasilica Daca in timpul anului scolar ai, din pacate, trei luni de concediu medical, acesta afecteaza dreptul la concediu de odihna? Mai precis, numarul de zile de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un coleg care a avut pana in prezent 2 luni si jumatate de concediu medical. As vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada i se opresc zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna GabrielaGerea GabrielaGerea Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de concediu medical de 18 luni (tuberculoza cu interventie chirurgicala), concediul de odihna ... (vezi toată discuția)