avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am voie sa filmez un angajat al unui magazin fara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am voie sa filmez un angajat al unui magazin fara acordul lui?

Buna ziua!
Am sa expun pe scurt o intamplare si as vrea un punct de vedere pentru a nu incalca codul civil sau penal.
Am fost la un magazin in mall am gasit un produs la 0 lei (probabil a fost etichetat gresit) am facut poza la eticheta produsului dupa care m`am dus la casa de marcat sa-l cumpar.
Aici am inceput sa filmez vanzatorul cum acesta refuza sa-mi dea produsul respectiv spunand ca cineva (exclus personalul magazinului) a pus eticheta cu 0 lei.
As vrea sa trimit inregistrarea la serviciul clienti al magazinului sau de ce nu? opc-ului.
Repet intrebarea. Am dreptul de a filma angajatul? Dar de a-l inregistra audio?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
stf_vlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: unombun , utilizator 10:23, 24 Aprilie 2018
Totul tine de politica magazinului sau institutiei. Atata timp cat la intrarea in incinta exista afis care specifica interdictia pentru filmare sau fotografiere, nu prea ai voie. Gandeste-te ca nu vorbim de un spatiu public ci de o locatie privata(fie proprietatea magazinului fie a mall-ului). Atata timp cat pe proprietatea lor ei nu permit fotografierea/filmarea, nu ai ce sa faci. E ca si cum eu as veni la tine acasa si m-as apuca sa te filmez fara aprobarea ta.
~ Conținut șters la cerere ~
va salut, am si eu aceeasi problema, am o divergenta cu un magazin, am facut reclamatie la opc si am facut o poza in acel magazin tocmai pentru a putea demonstra celor de al opc. Mi s-a spus ca nu am vore sa fac poze, dar eu cum as putea demonstra celor de la opc fara poza ? Care e legea care specifica sanctiunile pentru poze in spatiul privat ? Sau pt ce sunt pasibil daca am facut poza ?astept raspuns . multumesc
Opc ul nu vine pt tine,cere explicatii pe mail operatorului economic,iar daca produsul are pret zero nu poate fi vandut ca e ilegal,hai sa nu fim hiene si vanatori de erori de printare a preturilor;aveai castig de cauza daca era sa zicem 500 in loc de 50 reducerea cu pret vechi/nou x lei.Despre filmat stiu ca sunt cateva articole 73,74 care sunt incalcate-dreptul la viata.Nu le poti folosi in mediul online,media.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
unombun, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)
Fotografierea sau filmarea in spatii comerciale in cazuri de ilegalitate. AlexIS30 AlexIS30 - Pentru a proba ca exista o diferenta intre pretul afisat la raft si cel de pe bonul fiscal este legal sa facem poze sau sa filmam eticheta de la raft? Doar ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna ziua Seara trecuta am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 ... (vezi toată discuția)