Buna ziua!
Am sa expun pe scurt o intamplare si as vrea un punct de vedere pentru a nu incalca codul civil sau penal.
Am fost la un magazin in mall am gasit un produs la 0 lei (probabil a fost etichetat gresit) am facut poza la eticheta produsului dupa care m`am dus la casa de marcat sa-l cumpar.
Aici am inceput sa filmez vanzatorul cum acesta refuza sa-mi dea produsul respectiv spunand ca cineva (exclus personalul magazinului) a pus eticheta cu 0 lei.
As vrea sa trimit inregistrarea la serviciul clienti al magazinului sau de ce nu? opc-ului.
Repet intrebarea. Am dreptul de a filma angajatul? Dar de a-l inregistra audio?
Totul tine de politica magazinului sau institutiei. Atata timp cat la intrarea in incinta exista afis care specifica interdictia pentru filmare sau fotografiere, nu prea ai voie. Gandeste-te ca nu vorbim de un spatiu public ci de o locatie privata(fie proprietatea magazinului fie a mall-ului). Atata timp cat pe proprietatea lor ei nu permit fotografierea/filmarea, nu ai ce sa faci. E ca si cum eu as veni la tine acasa si m-as apuca sa te filmez fara aprobarea ta.
va salut, am si eu aceeasi problema, am o divergenta cu un magazin, am facut reclamatie la opc si am facut o poza in acel magazin tocmai pentru a putea demonstra celor de al opc. Mi s-a spus ca nu am vore sa fac poze, dar eu cum as putea demonstra celor de la opc fara poza ? Care e legea care specifica sanctiunile pentru poze in spatiul privat ? Sau pt ce sunt pasibil daca am facut poza ?astept raspuns . multumesc
Opc ul nu vine pt tine,cere explicatii pe mail operatorului economic,iar daca produsul are pret zero nu poate fi vandut ca e ilegal,hai sa nu fim hiene si vanatori de erori de printare a preturilor;aveai castig de cauza daca era sa zicem 500 in loc de 50 reducerea cu pret vechi/nou x lei.Despre filmat stiu ca sunt cateva articole 73,74 care sunt incalcate-dreptul la viata.Nu le poti folosi in mediul online,media.