avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistarea apei in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistarea apei in apartament

Ce pot sa fac in cazut in care asociatia de locatari mi-a debransat apartamentul de la reteaua de apa ?
au efectuat o lucrare in bloc prin care mi-au debransat apartamentul
problema este ca nu am primit nimic din partea asociatiei.....nu am fost anuntata nici verbal, nici in scris
eu nu am cum sa platesc asociatiei sumele pretinse de dansii deoarece incerc sa dovedesc in instanta abuzurile la care am fost supusa prin majorarea nejustificata a consumului de apa......deci neavand o hotarare definitiva si irevocabila in care sa se pecizeze suma reala datorata asociatiei eu nu am cum sa efectuez plati

la mine in bloc sotia a fost si este administrator, iar sotul a fost presedinte
si cand am prezentat situatia in proces, judecatoarea nici nu a dat importantza acestui aspect
asa ca nu va faceti iluzii desarte ca o instantza va lua atitudine cand i se aduce la cunostinta o asemenea situatie..........doar traim in Romania

eu inteleg ca trebuie sa platesc pentru tot ce consum........dar cu o singura conditie........ca acel consum sa fie real
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:37, 28 Ianuarie 2015
Pentru binele dvs,este de preferat sa achitati cotele lunare de intretinere,pentru ca altfel acumulati sume cu titlu de restanta,care genereaza penalitati
O actiune in instanta se poate judeca pe parcursul mai multor ani
Daca pana la pronuntarea unei hotarari definitive ,dvs va aumati responsabilitatea sa nu achitati intretinerea lunara,exista posibilitatea sa acumulati debite pe care greu sa le mai puteti acoperi,sau chiar sa fiti executata silit
eu nu am cum sa platesc asociatiei sumele pretinse de dansii deoarece incerc sa dovedesc in instanta abuzurile la care am fost supusa prin majorarea nejustificata a consumului de apa......deci neavand o hotarare definitiva si irevocabila in care sa se pecizeze suma reala datorata asociatiei eu nu am cum sa efectuez plati[/b]

Si daca nu dovediti cine plateste sau cand platiti aceste restante, cand veti avea, cand veti putea?
Trebuia intai sa achitati datoriile si dupa aceea sa dati in judecata, dumneavoastra ati facut exact asa, dar invers!
Si cine va opreste sa achitati restantele?
@thran
Va semnalez doua probleme din experienta proprie

-daca dai Asociatia in judecata trebuie sa dovedesti ca nu au calculat corect. La fel si daca te da in judecata Asociatia. Adica propietarul e singurul care trebuie sa dovedeasca; Asociatia doar vine si pretinde si, cica, ce scrie pe foaia de intretinere, cf. Legii 230/2007 e mai ceva ca un contract cu banca: platesti oricum, inclusiv si mai ales, fara nici o dovada. Justitie originala, romaneasca.

-chiar daca ai castigat Asociatia nu are venituri de executat, asa ca ramaii cu banii la intretinere platiti pe 10 ani inainte.
@Carturarul,
Asociatia, asa cum prevede legislatia, poate actiona in instanta restantierul pentru plata debitelor. In instanta asociatia prezinta dovezi, acte, documente si orice instanta din Romania va respinge actiunea asociatiei daca aceasta nu prezinta cu documente motivele de fapr si de drept ale actiunii in instanta.
Asa ca nu proprietarul trebuie sa dovedeasca ci asociatia.
Proprietarul poate sa nu recunosca in instanta debitul, poate sa solicite instantei sa dispuna efectuarea unei expertize judiciare care sa stabileasca exact cuantumul datoriilor s.a.m.d.
Acum nu suntem in epoca inchizitiei cand legea de baza era dictonul "crede si nu cerceta".

Acum la subiectul initial.
Cine are restante catre asociatie trebuie sa le platesca pentru ca altfel asociatia poate lua masuri impotriva restantierului de la sistarea utilitatilor, aplicarea de penalizari.... pana la actionarea in instanta si executarea silita.
Proprietarul care considera ca sumele repartizate pe lista de plata nu sunt corecte, are posibilitatea legala sa conteste in 10 zile de la afisarea listei, sa sesizeze biroul asociatii de proprietari din Primarie, sa actioneze asociatia in instanta s.a.m.d.
Daca exista posibilitatea tehnica, nimeni nu poate interzice asociatiei sa siteze utilitatile unui restantier.
Orice proprietar are la asociatie un fond de rulment iar cand acesta se epuizeaza asociatia nu mai are cum si de unde sa-i achite catre furnizori partea acelui proprietar si trebuie sa ia masuri.
Imi vine in minte comparatia cu un card bancar cu limita de credit din care poti sa scoti bani pana la limita stabilita cu banca. Daca ai ajuns la limita, nu poti sa mai scoti nici un ban chiar daca-ti este sete sau foame. Unele magazine emit carduri pentru cumparaturi in anumite limite. Daca ai atins limita, nu mai poti cumpara nici macar apa chiar daca te arde setea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii apei reci ely nicolae ely nicolae Se poate sista furnizarea apei reci de catre asociatia de proprietari catre un aingur apartament daca acesta are restante la plata intretinerii? (vezi toată discuția)
Debransarea restantierilor de la reteaua de apa a blocului mdumitrudaniel mdumitrudaniel Buna ziua , ieu locuiesc in unul din blocurile care Romprimu le avea in proprietate ( camine de nefamilisti ). aceste camine au fost puse in vanzare si acum ... (vezi toată discuția)