avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata- am platit acum 3 ani, am chitanta si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata- am platit acum 3 ani, am chitanta si somatia originala, vreau sa ii dau in JUDECATA

Buna ziua,

Am primit o somatie de la ASIBAN pentru plata a 1300 RON, datorie din 2006. Problema LOR este ca deja am platit suma respectiva, atunci cand, in 2006 am primit o somatie pentru plata unei daune la care asiguratorul s-a substituit asiguratului.

Cu alte cuvinte, oamenii mizeaza pe faptul ca ROMANUL nu isi pastreaza chitantele, somatiile etc. Din pacate pentru ei EU le-am pastrat, si inca intr-o stare exceptionala. Asa ca acum doresc sa le INTENTEZ PROCES si, mai mult:
- sa depun plangere la protectia consumatorului - direct pe site-ul celor de la OPC
- sa depun o sesizare la finante/garda financiara deoarece, din moment ce plata nu a fost inregistrata la ei (nu au inregistrat chitanta) se cheama evaziune fiscala, fals in acte/evidente contabile etc.
- sa depun o plangere la politie pentru FURT. Cum altfel se cheama tentativa de a obtine foloase necuvenite prevalandu-te de o statistica care spune ca 99% dintre oameni NU isi pastreaza documentele prin care au efectuat plati etc.

In cadrul procesului pe care vreau sa il intentez doresc sa cer explicatii privitoare la:
1. Pe baza caror documente au stabilit ei ca le datorez 1300 RON. Cum au ajuns la suma respectiva (mai ales ca si atunci cand am platit mi s-a parut enorma, pentru reparatia unei bare de SOLENZA, care necesita doar vopsire).
2. Cum isi organizeaza si in ce mod se tine evidenta debitelor colectate? Exista un software pe care il folosesc si daca da, este acesta AUDITAT?
3. Care este metoda de back-up date folosita pentru a asigura siguranta bazei de date in cazul in care aceasta se pierde?
4. Se folosesete un soft de arhivare electronica a documentelor? Daca nu, cum se asigura siguranta /verificarea platii si colectarii debitelor in prestigioasa ASIBAN?
5. La cati clienti au trimis astfel de somatii la mai mult de 3 ani de la data stingerii datoriilor. Sunt absolut convins ca aceasta practica, exemplu tipic de lacomie CORPORATISTA DAMBOVITEANA, exista la nivelul intregii companii.
6. Am sa le cer daune morale in valoare de UN MILIARD pentru ca, datorita faptului ca a trebuit sa ma duc in orasul natul pentru a cauta chitanta, nu m-am mai putut deplasa la un interviu in Olanda unde urma sa semnez un contract de 30.000 euro/an .

Astept cu MARE interes sfaturi juridice despre modul in care trebuie sa procedez de acum incolo. Repet: am chitanta originala prin care s-a efectuat plata (este aceeasi suma, la zecimala, cu suma inscrisa pe somatia primita), am somatia originala (din 2007 - dupa ce am primit respectiva somatie am fost si am achitat, CONSTIINCIOS suma), am somatia curenta (din 2009), am plicul de la posta, am recomandata sosita la adresa parintilor mei (pe recomandata nu apare EXPEDITORUL ).

IN NUMELE ROMANILOR JECMANITI DE FIRMELE DE ASIGURARI , VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTORUL SI SFATURILE ACORDATE.

HAI SA II JUMULIM NOI PE EI PUTIN. =D>
Cel mai recent răspuns: roland81 , utilizator 12:58, 11 Iunie 2009
daca va tine sa platiti taxa de timbru la valoare pentru o cerere lipsita de interes, va doresc "succesuri"...
@romibaro:

Si in opinia DVS ce ar trebui sa fac.? Sa ma comport umil si ca un catelus cuminte sa ma duc sa le duc chitanta si sa accept scuzele lor PATETICE?????

Mai OMULE daca nu aveam hartia, PLATEAM LA DUBLU sau NU?

CHIAR TREBUIE SA NE LASAM JECMANITI IN HALUL ACESTA? In SUA daca te frigi la un automat de cafea ii dai in judecata si castigi la sigur, aici daca exista CLAR, DOVEDIT, intentia de a incasa de doua ori acelasi debit nu se intampla NIMIC?????

LUCREZI CUMVA PENTRU EI???????????????????????? :O

X-(

Alte pareri?
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
roland81, utilizator
Daca doriti sa va judecati este optiunea dvs. Dar, recomandabil este ca in prealabil sa le trimiteti un raspuns la care sa anexati copia documentului de plata, si sa aratati ca somatia este fara temei. In continuare puteti proceda asa cum v-ati propus, nimeni nu va poate spune cu certitudine ce veti obtine in finalul unui asemenea proces.
OK. Tot nu inteleg: exista sau nu un TEMEI legal prin care ii pot da in judecata?

NU este o tentativa de furt ce au facut dansii? Nu sunt obligati LEGAL sa isi achizitioneze sisteme software prin care sa impiedice aparitia unor astfel de erori costisitoare?

Chiar suntem la cheremul unor NETREBNICI fiindca nu pastram fiecare hartie? Ganditi-va putin: te duci si platesti 1300 RON. Tii hartia 1 an , 2 ani, 3 ani . Si faci curatenie/schimbi tara/vinzi drac*** apartamentul/casa si te muti. CHIAR ESTI OBLIGAT SA ARHIVEZI FIECARE DOCUMENT????

Bun. Si dupa 3 ani si 4 luni iti vine SOMATIE de plata linca 1300 RON. Asa, ca nu stiu care firma de 2 lei nu are un sistem de evidenta pus la punct, nu are baza de data, nu are sistem de backup, nu are RUSINE nu are nimic. Ei doar fac PROFIT. Stimati JURISTI si AVOCATI: chiar nu e nimic in neregula aici?!?!?!

Eu sunt un caz fericit, insa nimeni nu poate spune cu certitudine ce a fost in mintea/sufletul meu pana am gasit hartia (mai ales ca a trebuit sa plec din Bucale si sa ma duc tocmai in celalalt capat al tarii unde am locuit).

In alta ordine de idei:
- VREAU SFATURI JURIDICE, bazate pe legislatia in vigoare. Vreau sa stiu cum pot face o adresa la OPC astfel incat sa ii doara cat mai mult (amenda cat mai mare) - idem la FINANTE.

NU MAI VREAU OPINII DE GENUL: multumeste-te ca ai gasit hartia, pentru ca sunt sigur ca nu sunt un caz izolat si ca DERBEDEII astia de la asigurari calca in picioare multi ROMANI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul vrea sa plateasca dauna si asiguratul nu !? muzas muzas Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat la ceea ce trebuie sa fac... situatia este in felul urmator: \"Vecinul\" de la etaj ma inunda - casa varza - ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Plata restantelor florinamatei florinamatei Buna ziua,am ramas restantiera de acum un an,platind dar nu suficient sa pot acoperi in totalitate,in ultimele 5 luni am platit sume intre 500 ron ... (vezi toată discuția)