avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Am si eu o intrebare daca se poate cineva sa ma ajute ii multumesc anticipat.Tatal meu s-a despartit in urma cu 15 ani si de atunci nu a facut partajul cu fosta cu toate ca ea era trecuta in actele dp un apartament pe care il aveau in comun.Acuma doamna are pretentii la o mica parte din apartament.Intrebarea mea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-i da suma si a ramane cu apartamenul ce acte trebuie sa fac!!! Casa nu are cadastru si intabulare...pot face actul chiar daca nu are aceste acte si dupa aceea sa fac cadastru si intabulare...sa scap de doamna...precizez ca in acesti 15 ani nu a platit nimica dar este trecuta pe acte#-o....VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Oana Prelipcianu , Mediator 11:16, 29 Ianuarie 2015
Pe scurt:
1.Partajul se face doar intre soti, copiii nu pot avea pretentie in aceste actiuni.
2. Acesta se poate face amiabil la notar sau mediator, dar cand nu exista posibilitatea unei intelegeri, se recurge la instanta. Regula este ca fiecare sa aiba cate o jumatate, insa cel ce va dovedi ca are o contributie mai mare, poate obtine mai mult. Atunci cand o parte are mai putin din masa supusa partajului, cealalta parte trebuie sa plateasca o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)
Neintelegere pe un titlu de proprietate GheorgheIleana GheorgheIleana Buna Ziua! Eu impreuna cu sora mea avem in proprietate(conform titlului de proprietate), 3,80 ha pamant intra(casa si un loc de casa) si extravilan. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune hr hr Buna ziua, Va explic pe scurt care este situatia: avem certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care toti copiii am renuntat in favoarea mamei. Intre ... (vezi toată discuția)