avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conformare la hotararea adunarii generale a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conformare la hotararea adunarii generale a proprietarilor

Acoperisul unui bloc ( terasa ) a fost reabilitat din punct de vedere al hidroizolatiei de mai multe ori, fara efecte pozitive de durata. Asoc.Gen. a Propr. a hotarat ( s-au respectat prevederile legii asociatiilor de proprietari ) sa se modifice terasa in sarpanta pentru prelungirea duratei hidroizolatiei.
Pot fi obligati proprietarii care nu sunt de acord sa participe la schimbarea sistemului constructiv ?
Daca DA, in ce fel ? Daca NU, ar putea fi obligati sa participe la reabilitarea din nou a terasei , aceasta fiind o obligatie a proprietarilor de a pastra in stare de folosinta proprietatea comuna. In ambele cazuri, in eventualitatea apelarii la instanta judecatoreasca, cand se apeleaza la aceasta, inainte sau dupa realizarea interventiei, respectiv pentru obligarea de a participa cu bani inainte de a incepe reparatia sau pentru obligarea de a contribui la cheltuieli conform cotei parte dupa ce interventia a fost efectuata ?
Cel mai recent răspuns: nedumeritus , utilizator 13:26, 29 Ianuarie 2015
Si cam ce ati dori sa va raspundem noi pentru ca dvs. sa fiti satisfacut (pe deplin)?

Pai dvs. nu-i puteti obliga pe vecinii dvs. - la nimic, din acest motiv aveti as. prop., conducere, adica oameni care in mod normal trebuie sa cunoasca cam tot ce v-am scris noi mai sus si mai ales metodele prin care sa-i determine sa participe la fondul de sarpanta.

Cand ati discutat si hotarat in AG despre necesitatea construirii unei sarpante, la ce v-ati gandit ? Ati prevazut ca o sa aveti parte si de oameni care se vor opune maretului proiect?

... deoarece nu cred ca executantul va accepta o plata in rate.

Nu stiu de unde aveti aceasta convingere.

Noi am efectuat cu ceva ani in urma o lucrare mai ampla de refacere a hidroizolatiilor mai multor blocuri si am semnat un contract in urmatoarele conditii:
- plata initiala: 40% din valoarea contractului;
- diferenta, adica 60% din valoarea contractului, in 5 rate egale;
Totul a fost negociat si am fost multumiti si noi, dar si firma - nu va faceti probleme, mai ales in aceste vremuri, cand toata lumea cauta de lucru.

Avem si o scara de bloc la care proprietarii au dorit ca in loc de hidroizolatie sa-si construiasca o sarpanta. Pasii necesari efectuarii acestei lucrari au fost cei descrisi de mine, mai sus.
Lucrarea "a iesit" de nota 10!
Din nefericire, proprietarii de la cealalta scara nu au dorit efectuarea sarpantei pe intreg blocul, au fost nevoiti sa refaca hidroizolatia si acum blocul arata cam ca naiba, dar asta este.
Deoarece a trecut ceva vreme, nu mai stiu valoarea investitiilor, dar din cate mi-aduc aminte, au fost ceva diferente, adica cei cu sarpanta au platit mai mult. Numai proiectul (efectuat pe tot blocul) a costat cam 4000 lei, insa acesti proprietari nu au sa mai aiba treaba niciodata cu precipitatiile, ba s-au ales si cu niste spatii de depozitare destul de generoase...
Daca doriti, dati-mi o adresa de mail si va trimit cateva fotografii - poate va inspirati.

Sunteti amabil. Satisfacut voi fi cand nu imi va mai ploua in casa. Cat despre raspuns, m-ar fi satisfacut pe deplin daca mi-ati fi spus ca pot actiona in instanta pentru neplata obligatiilor hotarate de AG, inainte de inceperea lucrarilor.
Mi-am imaginat ca vor exista " Gica Contra " si din acest motiv am pregatit aceea adunare , cum scrie la carte, dar nu am reusit sa ma edific asupra momentului actionarii in instanta.
Acum, nu-mi ramane decat sa va multumesc pentru incurajarile referitoare la posibilitatea ratelor si sa va trimit adresa mea, pentru a vedea cat de generos sunteti in privinta notelor.
vladcslupescu@yahoo.com
Cu stima.
PS. Totusi, mai o lamurire : cum a-ti rezolvat problema de a face o sarpanta doar parte din acoperis, cand autorizarea de construire se da numai imtegral ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult spuneti-mi, si pentru adunarea generala extraordinara este necesara o prezenta de 50 la suta plus 1, altfel trebuie convocata a doua adunare ... (vezi toată discuția)
Demolare sarpanta si reparatie terasa si hidroizolatie Atlantida Atlantida Buna seara, As dori cateva indrumari privind modul cum ar trebui sa procedam locatarii unui bloc cu 4 etaje si o singura scara ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)