avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident parcare, vinovatul parasind locul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile

Buna ziua!
In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand polita de asigurare RCA,dar ulterior nu se prezinta la politie cum se procedeaza pentru ca daunele produse masinii parcate sa fie suportate de soferul vinovat sau de firma de asigurare in conditiile in care nu s-a eliberat inca un proces verbal(datorita neprezentarii vinovatului)
Mentione ca de la politie am fost sfatuit sa-mi repar masina lovita in parcare suportand cheltuielile din banii personali.Se mai pot recupera banii ulterior...ce solutii exista,daca exista.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:45, 11 Februarie 2015
Cum ati reiterat mai sus - avizarea de daună este - procedură prin care păgubitul înregistrează la asigurător o pretenţie de despăgubire, pe baza unor documente din care rezultă producerea unui eveniment acoperit prin poliţa de asigurare; Ce inseamna document din care rezulta producerea unui eveniment? PV Politie sau Constat amiabil. Vorbind de RCA. La alte tipuri de evenimente poate fi suficienta si o declaratie pe o coala A4.
hudro a scris:

; Ce inseamna document din care rezulta producerea unui eveniment? PV Politie sau Constat amiabil. Vorbind de RCA. La alte tipuri de evenimente poate fi suficienta si o declaratie pe o coala A4.


Declaratia pe propria raspundere cu privire la producerea unui eveniment este considerata document. Mai ales cand in declaratie este mentionat si faptul ca la Politie s-a depus o plangere in acest sens.
Avem dosar castigat in instanta pe aceasta tema asa ca va rog nu mai insistati cu acest lucru.

Buna ziua!Va multumesc pentru raspunsuri.Am depus dosar de dauna la asigurator,urmand sfatul dvs.Nu am mentiomat anterior ca polita de asigurare a fost inmanata de catre soferul vinovat,unui alt sofer implicat in accident,dar nevinovat,aflat in trafic,eu nefiind la momentul producerii accidentului la fata locului deoarece masina era in parcare.Ulterior am aflat de accident,iar la momentul respectiv nu se mai afla la locul accidentului decat soferul nevinovat
Problema este ca de la politie se tot ridica din umeri pentru ca soferul vinovat nu este de gasit.Ei spun ca nu pot face nimic altceva decat sa-i trimita citatii si sa astepte ca acesta sa se prezinte.Nu stiu ce pasi ar trebui sa urmez in continuare.De la asigurari mi s-a spus sa astept procesul verbal,de la politie sa repar masina fara sa astept vreo despagubire(ei sustinand ca au o multitudine de astfel de situatii in care cel vinovat nu se prezinta)Va multumesc inca odata pentru ajutor!O zi asa cum va doriti sa aveti!
amdauna a scris:

hudro a scris:

Acum cred ca va e clar ca fara PV Politie nu rezolvati problema. Dar daca cei de la \" am dauna\" au experienta si castiga procesul in instanta adresati-va lor sa va preia cazul.


Stimate domn, dvs cred ca cititi pe sarite si extrageti din context doar ce va convine .
Cred ca am fost destul de clar ca este nevoie de PV la dosar! Ce am sustinut eu si dvs m-ati contrazis aiurea este fapul ca DOSARUL DE DAUNE POATE FI DESCHIS DE ASIGURATOR SI FARA PV . Nu am spus ca poate fi si lichidat .


Avertisment
interventie moderator:
Va rog limitati-va la subiectul in discutie fara a introduce in postare atacuri la persoana, oricat de indreptatit va considerati.
Daca aveti nemultuiri, apelati la administrator sau rezolvati neintelegerile pe mp.
Valabil pentru ambele citate.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)