avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon ultimul etaj al blocului - cu sau fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon ultimul etaj al blocului - cu sau fara autorizatie de construire

Buna ziua,
Am achizitionat recent un apartament aflat la ultimul etaj al unui bloc nou construit.
Balconul nu avea acoperis.
S-a executat un acoperis din tabla care sta pe o structura metalica ce se sprijina pe zidaria balconului.pe tabla s-au montat parazapezi si jgheaburi care se leaga la jgeheaburile existente ale blocului.
De asemenea balconul a fost inchis cu termopan.

Ma intereseaza :
era nevoie de o autorizatie de construire ?
Daca da ce demersuri se pot face pentru a intra in legalitate si care ar fi pasii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ecaterina Geana , utilizator 17:12, 21 August 2018
Pai matale dom' Bula ai pus caruta inaintea cailor, in fine...
- lucrari pe partea comuna se fac doar cu aprobarea as. proprietari;
- cu aprobarea as. prop. mergeti la primarie si solicitati o autorizatie de construire<
- o sa va trimita la proiectantul imobilului pentru avize, aprobari, etc;
- cei de primarie s-ar putea sa va mai ceara si alte chestii;
- cu aceste documente "in mana" puteti sa apelati la o firma de constructii;

Desigur, toate aceste s-ar putea face si in situatia aratata, insa ma tem ca dai peste un functionar care ar vrea sa vada starea initiala a constructiei si cand colo, el vede balconul "la gat" plus parazapezile la locul lor, din acest motiv am zis faza cu caruta...

Daca lucrarea este facuta si nimeni nu va intreaba vreo 2-3 ani de "sanatate", s-ar putea sa scapati cel mai ieftin in sensul ca, legal, nimeni nu se mai pot lega de dvs. cu vreo amenda sau o actiune de dezafectare. Procedati cum credeti.

Succes!
"lucrari pe partea comuna" - exceptand un burlan care e pus in jgheabul blocului
nu s-au executat lucrari pe partea comuna sau poate gresesc...

acum lucrarile au fost facute de constructor fara acte...si nu exista asociatie de proprietari :)

multumesc pentru informatii si sfaturi.
Si aveti vreo problema? A sesizat cineva undeva ca ati facut aceasta lucrare?
Buna ziua, doresc să mi construiesc un balcon la ultimul etaj , menționez faptul că este un bloc mansardat și la mansarda nu sunt balcoane, întrebarea mea este...am șanse să obțin aprobare? Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Acoperis balcon parter mare si_monna si_monna buna ziua! eu stau la etajul 1. vecinul de dedesubt si-a construit acum 15ani balconul mai mare decat este prevazut blocul. blocul este prevazut numai la ... (vezi toată discuția)