Buna ziua,
Am achizitionat recent un apartament aflat la ultimul etaj al unui bloc nou construit.
Balconul nu avea acoperis.
S-a executat un acoperis din tabla care sta pe o structura metalica ce se sprijina pe zidaria balconului.pe tabla s-au montat parazapezi si jgheaburi care se leaga la jgeheaburile existente ale blocului.
De asemenea balconul a fost inchis cu termopan.
Ma intereseaza :
era nevoie de o autorizatie de construire ?
Daca da ce demersuri se pot face pentru a intra in legalitate si care ar fi pasii ?
Multumesc.
Pai matale dom' Bula ai pus caruta inaintea cailor, in fine...
- lucrari pe partea comuna se fac doar cu aprobarea as. proprietari;
- cu aprobarea as. prop. mergeti la primarie si solicitati o autorizatie de construire<
- o sa va trimita la proiectantul imobilului pentru avize, aprobari, etc;
- cei de primarie s-ar putea sa va mai ceara si alte chestii;
- cu aceste documente "in mana" puteti sa apelati la o firma de constructii;
Desigur, toate aceste s-ar putea face si in situatia aratata, insa ma tem ca dai peste un functionar care ar vrea sa vada starea initiala a constructiei si cand colo, el vede balconul "la gat" plus parazapezile la locul lor, din acest motiv am zis faza cu caruta...
Daca lucrarea este facuta si nimeni nu va intreaba vreo 2-3 ani de "sanatate", s-ar putea sa scapati cel mai ieftin in sensul ca, legal, nimeni nu se mai pot lega de dvs. cu vreo amenda sau o actiune de dezafectare. Procedati cum credeti.
Buna ziua, doresc să mi construiesc un balcon la ultimul etaj , menționez faptul că este un bloc mansardat și la mansarda nu sunt balcoane, întrebarea mea este...am șanse să obțin aprobare? Vă mulțumesc