buna ziua! eu stau la etajul 1. vecinul de dedesubt si-a construit acum 15ani balconul mai mare decat este prevazut blocul. blocul este prevazut numai la sufragerie, el s-a extins si la bucatarie. din cate stiu e totul legal, cu semnaturi cu tot. nu stateam aici in momentul cand si-a construit el balconul. problema este in felul urmator: noi ne-am facut izolatie exterioara la apartament si a facut scandal ca baietii s-au urcat pe proprietatea lui privata si aveau voie. bun... dar am inteles ca nu exista schele astfel incat sa nu atinga proprietatea lui privata. la acest balcon are acoperisul cu cca. 30cm in afara balconului. la dormitor si-a pus o tabla (e mai mult acoperis) de 0.5m ca ii intra apa pe sub izolatie, a refuzat sa o dea jos in momentul in care ne-am facut izolatia (nu ar mai fi avut motiv sa o tina). problema cu tabla e ca atunci cand ploua te scoala din morti ca apa de pe bloc cade direct pe ea. si are si o antena parabolica (sau cum ii zice) in dreptul balconului nostru. pe care refuza sa o dea jos. nu o foloseste. mai are un pic si imi reproseaza si ca merg prin casa. ce e de facut? ce putem face legal? are voie cu tablele alea asa in afara? multumesc anticipat!
Este problema pe care o poate solutiona reprezentul legal al asociatiei de proprietari Precizati ca s-a extins si la bucatarie. din cate stiu e totul legal, cu semnaturi cu tot. ,respectiv respectivul a respectat proiect,autorizatie de constructie
Daca amabil nu solutionati,daca nici implicarea presedintelui de asociatie nu rezolva,ramane varianta actionarii in instanta cu obligatia "de a face"
si totusi... au voie sa faca balconul mai mare decat e prevazut blocul, chiar si cu semnaturi de la vecini? zic ca bucatica asta care e in plus e luata prin concesiune. e legal ce zic ei?
Greu de crezut ca are autorizatie de construire pentru balconul respectiv.Cereti vecinului sa va arate autorizatia.
Altfel balconul trebuie sa apara in Cartea tehnica a blocului (daca exista) sau macar sa existe o copie dupa autorizatia de construire la administratie.
Daca tot nu reusiti saba va intelegeti apelati la Serviciul disciplina in constructii din Primarie.
Inercati clarificarea aspectului legalitatii contructiei implicand responsabilitatea presedintelui de asociatie
Astfel de constructie ,avand in vedere ca intereseaza structura de rezistenta a imobilului de locuit in comun,necesita proiect tehnic,autorizatie constructie,certificat de urbanism
Daca la nivelul imobilului nu clarificati aspectul legalitatii modificarii ,sesizati disciplina in constructii,inspectoratul de stat in constructii