avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin cu constructie zgomotoasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin cu constructie zgomotoasa

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei locuiesc la bloc la etajul 1. Blocul are 6 etaje. Cel de la etajul 6 imediat dupa revolutie in uscatorul blocului care era deasupra apartamentului lui, adica etajul 7 si-a facut inca cateva camere, adica si-a facut inca un etaj la apartament cu scara interioara. Nu a cerut nici o semnatura de renuntare, nimic. Parintii mei au facut atunci reclamatie la primarie, dar nimic nu s-a intamplat. De fapt care alta este problema. Nu ma intereseaza constructia lui. Putea sa-si faca 10 etaje. Problema costa in faptul ca la etajul 1 balconul este cel mai mare si nu exista alt balcon deasupra pe o suprafata de vreo 20 mp. Ai mei au balconul inchis si deasupra tabla, iar in momentul in care ploua, apa de la burlanele aluia de la 6-7 face un zgomot infernal ( si-a facut acoperis de casa si are burlane care a caror apa curge direct pe tabla balconului alor mei). Nu poti sa dormi. Ai mei s-au obisnuit de 20 de ani. Acum am copil si nu pot veni sa dorm la ai mei ca in toata casa se aude un zgomot infernal cand ploua. Am incercat sa acoperim cu altceva balconul, dar tot degeaba zgomotul e mare pentru ca apa cade de la etajul 7.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:25, 6 Septembrie 2009
In primul rand parintii dvs. trebuie sa sesizeze asociatia de proprietari despre acea problema! In al doilea rand, vecinul a construit abuziv, fara acordul celorlalti colocatari, si mai cu seama fara o autorizatie de construire! In al treile rand acea constructie s-ar putea sa dauneze structurii de rezistenta a blocului. In al patrulea rand, dar nu neaparat ultimul, parintii dvs. sa formuleze o plangere la politie impotriva vecinului avand ca temei legal prevederile Legii nr.61/1991, republicata!
Parintii dv sa solicite presedintelui asociatiei sa se instaleze burlan de scurgere a apei pluviale.
Chiar daca au parintii facut o sesizare la primarie cu ani in urma e bine sa reia acum si sa incerce sa puna lucrurile la punct . Sa faca sesizare la primarie si la Inspectoratul de stat in constructii sau Disciplina in constructii.
adriantot a scris:

Parintii dv sa solicite presedintelui asociatiei sa se instaleze burlan de scurgere a apei pluviale.
Chiar daca au parintii facut o sesizare la primarie cu ani in urma e bine sa reia acum si sa incerce sa puna lucrurile la punct . Sa faca sesizare la primarie si la Inspectoratul de stat in constructii sau Disciplina in constructii.

Mi se pare un raspuns pertinent si de bun simt cu care si eu sunt de acord!=D>
Sesizare la Inspectia de Stat in Constructii si la Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul primariei in raza careia aveti domiciliul.De asemenea sesizare la asociatia de proprietari pentru reglementarea situatiei fiindca uscatorul este parte comuna si nicidecum exclusiva a unei persoane iar acea constructie este ilegala afectand structura de rezistenta a imobilului! Mai ales scara interioara care presupune spargerea planseului de beton!
B-)
SUCCES!

Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis balcon parter mare si_monna si_monna buna ziua! eu stau la etajul 1. vecinul de dedesubt si-a construit acum 15ani balconul mai mare decat este prevazut blocul. blocul este prevazut numai la ... (vezi toată discuția)
Probleme constructie acoperis casa scarii Ramona19 Ramona19 Buna ziua, locuiesc la bloc, la etajul 1/4 si am o problema cu seful de scara care a decis sa faca un acopris deasupra casei scarii,acesta fiind sub geamul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)