avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare hot judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare hot judecatoreasca

Buna ziua,

Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie pentru neplata salariilor,am facut o plangere penala impotriva angajatorului deoarece n-a dat curs hotararii.Angajatorul a fost audiat de organele competente care au reusit sa obtina de la dansul promisiunea ca imi va da banii(de la incheierea procesului dec 2013 tot promite ca va face plata,aceasta fiind o metoda de a trage de timp).
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Comisia rogatorie nu trebuia sa ia niste masuri?sau trebuie sa solicit eu acest lucru?
Daca in continuare refuza sa indeplineasca hot.judecatoreasca va trebui sa ajungem din nou in instanta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 29 Ianuarie 2015
Trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc ptr.punerea in executare silita a hotararii.Atentie la termenul de prescriptie care este de 3 ani de la data la care hotararea a ramas definitiva si executorie.Comisia rogatorie nu are astfel de atributii.
Am apelat la un executor judecatoresc care sustine ca angajatorul are datorii mari ,si bunurile de pe firma le-a instrainat,deci nu am rezolvat nimic.Ce rost mai are hot judecatoreasca daca este optional sa se aplice sau nu,adica politia nu te ajuta cu nimic,legea nu te protejeaza,legea spune ca nerespectarea hot judecatoresti se pedpseste cu inchisoare sau amenda,si ce facem asteptam sa treca 3 ani si sa ramnan nepedepsit?de ce nu se aplica legea?
Plangerea penala a fost finalizata? Daca da, ce solutie s-a dat ?

In timpul litigiului trebuia sa va luati si alte masuri de siguranta cu privire la bunurile fostului angajator.
Ce daca nu are bunuri.Sa-i puna poprire pe conturlie bancare,orice firma ruleaza banii prin banca,incercati la alt executor.Puteti face cerere de insolventa.
Pentru pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa, valoarea-prag pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu CORNELIA.G CORNELIA.G Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un rapsuns la problema mea: un salariat a imprumutat dintr-o banca un credit cu buletinul si nu a platit la timp ratele ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt neducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului ... (vezi toată discuția)
Caut avocat barou arges,judecatoria topoloveni GHEAUR GIGI GHEAUR GIGI caut avocat pentru initiere proces de recuperare pensie alimentara minor,detin hotarare jud.de incredintare,domiciliez in jud BRAILA,vreau sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)