avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare in instanta

Buna ziua,

Am vorbit zilele trecute despre refuzul firmei pentru care am lucrat anterior de a plati salariile angajatilor, desi am semnat demisia de comun acord. Am primit o serie de sfaturi folositoare pentru care va multumesc. Am ajuns la pasul in care trebuie sa fac o cerere de chemare in instanta la tribunalul de pe raza caruia imi am domiciliul. aici m-am impotmolit deoarece nu stiu ce acte trebuie sa depun alaturi de aceasta cerere, nici in cate exemplare trebuie sa o depun. Acestea le voi trimite prin posta deoarece imi e peste mana sa ajung in judetul in care am domiciliul. Va rog sa ma luminati in legatura cu pasii pe care ii mai am de parcurs si timpul estimativ al solutionarii problemei.

Va mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:07, 11 Iunie 2009
P.S. de la ITM mi s-a spus ca ei nu pot face o verificare in acest sens deoarece nu intra in atributiile lor
Actiunea se depune in doua exemplare, unul pt.instanta si unul pt.comunicare cu piritul. De anexat trebuie sa anexati o copie dupa carnetul de munca si/sau contractul de munca avut, ca sa doveti raportul de munca si eventual o copie dupa actul prin care vi s-a dispus incetarea contractului de munca. In rest, procedura in litigiile de munca spune ca sarcina probei apartine angajatorului. Trimiteti actiunea si documentele prin scrisoare recomandata cu aviz de primire, pe care apoi il patrati. Veti primi o citatie cu termenul fixat pentru judecata si va trebui sa va prezentati pentru a va sustine cererea.
Scuze ca intervin, dar ma intereseaza subiectul...

Cand va fi prima infatisare este nevoie de avocat?

Multumesc
@leuca.mihaela
Nu este nevoie de aparator la primul termen de judecata , legea prevede ca instanta sa acorde partii un nou termen de judecata in vederea angajarii unui aparator.

@vedere
Referitor la cererea de chemare in judecata:
Potrivit art.112 C.proc.civ., cererea de chemare în judecată va cuprinde:
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul.
2. numele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional
3. obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă.
Pentru identificarea nemişcătoarelor se va arăta comuna şi judeţul, strada şi numărul, iar, în lipsă, vecinătăţile, etajul şi apartamentul, sau, când imobilul este înscris în cartea funciară, numărul de carte funciară şi numărul topografic.
4. arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea
5. arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere
Reclamantul trebuie să-şi dovedească pretenţiile invocate, altfel cererea va fi respinsă ca neîntemeiată.
Prin art.112 pct.5 C.proc.civ., legiuitorul impune pentru reclamant şi unele exigenţe în materie de probe. Astfel:
- când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul;
- se va putea depune şi numai o parte dintr-un înscris privitor la pricină, rămânând ca instanţa să dispună, la nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime;
- dacă înscrisurile sunt scrise în limbă străină sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte;
- când reclamantul voieşte să-şi dovedească cererea sau vreunul din capetele cererii sale, prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia;
- când se va cere dovada cu martori, se va arăta numele şi locuinţa martorilor.
6. semnătura
EDIT

Am sters mesajul pentru ca, din neatentie, tocmai scrisesem o prostie
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu As dori sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, ca sa pot da in judecata firma la care lucrez si care nu mi-a platit inca salariile pe anul trecut (pe 10 ... (vezi toată discuția)
Cerere aferenta dosarului ioana2525 ioana2525 Am dat in judecata o firma pt neplata salarului. Am prima infatisare la sf lui mai. Daca pe data de 17 mai (cand ar trebui sa-mi vireze salarul pe aprilie) ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna alia77 alia77 Daca am picat de acord cu sotul pentru un divort din culpa comuna mai este necesar sa aduc ca proba certificatul medico-legal sau un martor ? Se poate fara ? ... (vezi toată discuția)