avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare in instanta

Buna ziua,

Am vorbit zilele trecute despre refuzul firmei pentru care am lucrat anterior de a plati salariile angajatilor, desi am semnat demisia de comun acord. Am primit o serie de sfaturi folositoare pentru care va multumesc. Am ajuns la pasul in care trebuie sa fac o cerere de chemare in instanta la tribunalul de pe raza caruia imi am domiciliul. aici m-am impotmolit deoarece nu stiu ce acte trebuie sa depun alaturi de aceasta cerere, nici in cate exemplare trebuie sa o depun. Acestea le voi trimite prin posta deoarece imi e peste mana sa ajung in judetul in care am domiciliul. Va rog sa ma luminati in legatura cu pasii pe care ii mai am de parcurs si timpul estimativ al solutionarii problemei.

Va mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:07, 11 Iunie 2009
Paven Florentina a scris:

In rest, procedura in litigiile de munca spune ca sarcina probei apartine angajatorului. Trimiteti actiunea si documentele prin scrisoare recomandata cu aviz de primire, pe care apoi il patrati.

Desigur, in litigiile de munca sarcina probei este rasturnata dar asta nu-l impiedica pe reclamant sa propuna si sa administreze probele admise de catre instanta judecatoreasca.

Prefer intotdeauna sa ies... din pasivitate. Dvs. nu? :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu As dori sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, ca sa pot da in judecata firma la care lucrez si care nu mi-a platit inca salariile pe anul trecut (pe 10 ... (vezi toată discuția)
Cerere aferenta dosarului ioana2525 ioana2525 Am dat in judecata o firma pt neplata salarului. Am prima infatisare la sf lui mai. Daca pe data de 17 mai (cand ar trebui sa-mi vireze salarul pe aprilie) ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna alia77 alia77 Daca am picat de acord cu sotul pentru un divort din culpa comuna mai este necesar sa aduc ca proba certificatul medico-legal sau un martor ? Se poate fara ? ... (vezi toată discuția)