avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri conditii utilizare stampila de traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

conditii utilizare stampila de traducator autorizat

Buna ziua!
Detin autorizatie de traducator eliberata de MJ si apar pe site-ul MJ. Nu sunt insa inscrisa la niciun Tribunal, notar, ANAF-nu am pfa- sau orice alta institutie de gen. Mi-am facut stampila de traducator in speranta ca vreodata voi avea nevoie de ea-la vremea cand mi-am facut-o nici nu stiam prea bine despre ce e vorba. V a rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor aspecte:
1. Un prieten ma roaga sa ii traduc un document-in acest caz eu nu primesc de la el niciun ban- pe care el sa il foloseasca pe urma spre exemplu la banca sa demonstreze un anumit lucru. El nu are nevoie de legalizare notariala, ci doar de o traducere a doc. Pot sa aplic stampila si sa ma semnez ca eu am facut acea traducere?
2. Un coleg imi cere sa traduc un contract pt firma la care lucreaza, astfel incat el sa il poata folosi atunci cand firma va avea de incheiat acel contract cu diversi in editie bilingva. El ma plateste pt traducere, dar fara a taia/emite chitante, intrucat el nu are nevoie, si nici firma. In acest caz pot, la fel, sa aplic stampila si sa ma semnez ca eu am facut acea traducere?

Va multumessc!

Alte discuții în legătură

Legea traducătorilor și interpreților judiciari - pro reglementarea totală a acestei profesii reglementate Ovidiu Martin Jurj Ovidiu Martin Jurj De ani de zile, ONGul nostru, U.N.T.A.R., luptă pentru reglementarea totală a profesiei de traducător și interpret autorizat în toate aspectele ei, ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)
Firma de traduceri cu practici neortodoxe - contra legii! Wannah Wannah Buna seara! Doresc sfaturi pertinente pentru ceea ce am sa povestesc mai jos: Se prezinta urmatoarea situatie: Am colaborat cu o firma de traduceri in trecut ... (vezi toată discuția)