Daca un detinut a fost audiat de catre Judecatorul de Supraveghere, acesta din urma trebuie sa-i inmaneze detinutului o incheiere in urma audierii conform art. 61 din HG 1897/2006??
Va intreb deoarece in tara noastra minuntata, Legile nu sunt foarte clare si au foarte multe chichite.
depinde pentru ce a fost audiat.
nu e neaparat necesar daca nu se da incheiere.
putea fi o comisie rogatorie ori altceva.
detaliati pentru ce a fost audiat.
Noi avem o foarte mare problema. Am mai discutat despre acest lucru pe acest forum.
Sotul are o condamnare de 7 ani pentru complicitate la evaziune fiscala si legea 39 grup infractional. Din cauza Legii 39, dupa carantina a fost plasat pe regim maxima siguranta SGR(cel mai aspru regim). Dupa 6 luni, comisia l-a descalificat ca nefiind un posibil risc pentru siguranta penitenciarului si mutat pe regim de maxima siguranta. Dupa 6 luni noi am crezut ca va intra din nou in comisie si va fi mutat pe regim inchis. Acest lucru nu s-a intamplat. Mentionez ca in perioada asta am contestat inchieierea judecatorului de supraveghere de 2 ori, dar nereusind nimic, din cauza unei dne judecator "superba" care nu are niciun interes sa admita cererile detinutilor, chiar daca nu exista niciun singur motiv ca el sa stea acolo.
Acum, penitenciarul spune ca urmatoarea comisie va fi in august adica la o patrime din pedeapsa si nu la o cincime asa cum spune noua Lege. (art. 40 alin 2 Legea 254/2013).
Pentru acest lucru sotul a cerut audienta la Judecatorul de Supraveghere, la Director desi in fata ii spun ca avem dreptate, ca locul lui nu este acolo, ca vor reanaliza dosarul, documentele si faptele spun altceva. Ne gandeam ca dupa aceasta audiere, Judecatorul de Supraveghere sa ne dea o incheiere ca sa putem merge in instanta, dar din pacate nu ne-a dat nimic.
Acum vrem sa dam in judecata Penitenciarul, asa pur si simplu, fara incheiere, pentru ca nu avem ce face, desi cred ca sansele sunt mici, dar macar incercam, nu mai rezistam cu atata nedreptate.
penitenciarul nu face altceva decat sa respecte legea 275/2006 care era in vigoare la data la care a fost analizat prima data situatie in care i s-a dat terme de reanalizare 1/4 din pedeapsa . Acum ca a intervenit o noua lege care prevede 1/5 pentru reanalizare nu inseamna ca vor fi reanalizati toti detinutii deoarece nu este stipulat nicaieri acest lucru.
ar putea incerca sotul sa inainteze o cerere de schimbare a regimului pe art 40 iar daca aceasta cerere va fi respinsa de judecatorul delegat poate face contestatie.
problema se pune daca trebuie sa se tina cont de 1/4 sau de 1/5 insa deja in situatia sotului dvs s-a emis o decizie la data stabilirii regimului de executare.
treaba urata este ca acum schimbarea regimului de executare la cerere nu mai este prevazut.
greu de obtinut o solutie favorabila fara o decizie a administratiei nationale care in regulamentul de aplicare al legii 254 sa prevada reanalizarea detinutilor la 1/5