avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intreruperea furnizarii apei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intreruperea furnizarii apei

Exista obligatia legala din partea operatorului de a anunta utilizatorii ca va intrerupe furnizarea apei? In orasului in care locuiesc, furnizarea apei este la latitudinea operatorului: apa este oprita zilnic, la ore diferite, fara ca utilizatorii sa fie vreodata anuntati. Mai mult, directorul de la IGO sustine ca nu se poate face un program de intrerupere a apei. Dupa parerea mea, este lipsa de consideratie pentru clienti, si as dori sa stiu daca exista o lege care sa ne sustina. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anidurac , utilizator 20:32, 29 Ianuarie 2015
Este legea bunului simt, nu prea aveti ce face, daca au si monopol, fiind singurii care asigura apa in oras asa se intampla, mai ales ca ati primit si raspuns "ca nu se poate face un program de intrerupere a apei".
Romania ...
Va multumesc pentru raspuns. Banuiam ca acesta ar putea fi... Trist... :(
Pentru eventuale pretentii,analizati temeinic contractul de furnizare apa
Conditionat de obligatiile asumate de catre furnizor,in contractul de furnizare apa ,puteti sa promovati actiune in instanta pentru daune
anidurac a scris:
..apa este oprita zilnic, la ore diferite, fara ca utilizatorii sa fie vreodata anuntati. Mai mult, directorul de la IGO sustine ca nu se poate face un program de intrerupere a apei.

Dar care este motivul de se opreste apa zilnic, asa cum spuneti. Cu program sau fara program de ce sa se opreasca apa?
Daca directorul spune ca nu poate face un program de oprire a apei poate ca are dreptate. De exemplu daca reteaua de apa este veche si sunt avarii dese, este evident ca nu poate nici un director sa prevada cand si unde va apare avaria pe reteaua orasului.
De aceea poate ne spuneti si noua cauza opririi apei. Pot fi avarii ca de rationalizarea apei nu prea am mai auzit in ultima vreme.
Probabil ca sunt si avarii in retea. Nu am fost niciodata informati oficial in aceasta privinta. Pot sa va dau, insa, informatiile pe care le-am preluat de la diverse persoane. In oras se lucreaza la infrastructura si firma care desfasoara aceasta activitate solicita IGO sa intrerupa furnizarea apei in timpul lucrarilor dumnealor. Problema este ca se intampla asta de mai bine de un an, am stat fara apa si cate 2 zile, am cumparat apa imbuteliata pentru a ne spala si pentru toaleta. Uneori rabdarea si puterea de intelegere ajunge la capat. Apoi, mi s-ar parea de bun simt - pentru ca tot avem aviziere prin oras - sa puna IGO un anunt prin care sa informeze populatia in privinta reparatiilor si a orelor aproximative in care nu vom beneficia de apa curenta. Am putea si noi sa ne organizam cumva... aici totul e un haos... Devine coplesitor uneori. E rau sa-ti doresti sa traiesti intr-o tara civilizata? Va multumesc tuturor pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complex rezidențial cu probleme la canalizare. are administrația obligația de a anunța locatarii de sistarea apei reci? florrinn florrinn Buna ziua Locuiesc intr-un complex unde sunt tot felul de probleme de canalizare, se opreste apa foarte des, banuiesc ca in regim de urgenta fiind pompe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu consumul la apa - plata pierdere 600 mc cauzata de o defectiune ownage ownage Bună seara. Mă numesc [editat] și as avea nevoie de un sfat din partea dvs. Am o problema cu consumul la apa. Locuiesc la bloc și apa îmi este contorizata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere anik233 anik233 buna ziua Locuiesc in orasul Bicaz jud Neamt ,la noi in cartier au venit cei de la APASERV si ne-au oprit apa pe motiv de neplata,chiar daca cei mai multi ... (vezi toată discuția)