avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa certificat urbanism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa certificat urbanism

La ce ma raportez cind platesc taxa certificat urbanism?La suprafata terenului aflat in proprietate conform carti funciare sau la suprafata construita ce urmeaza sa o execut? exemplu,ferma zootehnica sup.teren 44000 mp curti constructii construieste rampa cintar 30mp. ce platesc?44000 mp sau 30 mp?Help!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:55, 29 Ianuarie 2015
La suprafata de 44000, conform normelor de aplicare ale codului fiscal art 267- punct 132,alin2 din norme:
(2) În cazul în care prin cerere se indică numai adresa, potrivit nomenclaturii stradale, suprafaţa de teren la care se raportează calculul taxei este suprafaţa întregii parcele, iar în cazul în care printr-un plan topografic sau de situaţie solicitantul individualizează o anumită suprafaţă din parcelă, taxa se aplică doar la aceasta.
[ link extern ]

Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism este stabilita de consiliul local in conformitate cu prevederile codului fiscal, art 267
[ link extern ]
Dvs trebuie sa consultati hotararea de consiliu local privind taxele si impozitele pe anul 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa certificat de urbanism auricius auricius Buna ziua. Am si eu o intrebare. Taxa de eliberare a certificatului de urbanism se stabilestela totalul suprafetii proprietatii sau doar pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Taxa de excavare alisia2008 alisia2008 m-ar interesa, daca ma poate ajuta cineva, in ce an s-a introdus plata taxei de excavare in vederea exploatarii, precum si legea care o contine. va multumesc ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizare constructii si regularizarea taxei la receptia lucrarilor misuhyl misuhyl cum se calculeaza taxa de autorizare si cum se calculeaza regularizarea (vezi toată discuția)