avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma in strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma in strainatate

Am o firma si doresc sa infiintez impreuna cu un partener strain o firma in tara lui. Printre actele solicitate de legislatia din tara respectiva se numara si statutul -actul de infiintare- firmei mele. Actele trebuie sa fie in priginal deoarece trebuie super-legalizate de Ministerul Justitiei si acesta nu legalizeaza decat acte originale, nu copii, chiar daca sunt copii legalizate de notar. Dar eu nu am decat 2 exemplare din Statul, unul la mine altul la ORC. Intrebare:cum Statutul este un act emis de firma, pot sa mai emit un statut original, cu toate semnaturile ca si pe cel de la infiintare pe care ORC sa-l certifice ca fiind identic cu cel depozitat la ei? Este un act original, emis de firma, certificat de ORC. Daca nu este posibil, cum sa fac? Ca nu pot da actul din firma si eu sa raman fara el.
Cel mai recent răspuns: ROXANA IONELA COJOC (HRISOVESCU) , Consilier juridic 15:43, 2 Februarie 2015
Buna ziua,

Puteti obtine de la Registru copii certificate pentru conformitate cu originalul a oricaror acte depuse la ei. Acestea au aceeasi valoare juridica ca originalele. Vorbiti cu asociatul dvs sa se intereseze la Registrul comertului de la el din tara, poate aceste acte sunt suficiente

Succes,
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Dana Fatol, Avocat
multumesc pentru raspuns. asa vom face.
Statutul si actele de infiintare se solicita la ORC in copie certificata, avand valoare ca si originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere acte in original de la dosar grunwald grunwald Buna ziua, Rog procedura pentru retragerea actelor depuse la dosar in original, inafara celor care raman in acest stadiu (act constitutiv, statut etc). In ... (vezi toată discuția)
Legalizare irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea unor nelamuriri. Care este diferenta intre copie legalizata, autentificare, data certa? Pot sa ma prezint cu ... (vezi toată discuția)
Adaugare administrator srl geo240585 geo240585 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a mai adauga un administrator la un SRL si ce costuri implica. Multumesc (vezi toată discuția)