avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea unor nelamuriri. Care este diferenta intre copie legalizata, autentificare, data certa? Pot sa ma prezint cu un certificat ORc, de exemplu, cu data certa intr-un loc unde se cere copie legalizata? Ce semnifica fiecare dintre ele? Va rog sa imi spuneti , daca se poate, si legea si art. unde le pot gasi.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:01, 22 Iunie 2009
Dupa opinia mea va pot spune:
1.data certa-consemneaza calitatea partilor
2. autentificare-se consemneaza atat calitatea cat si vointa partilor prin cele inscrise in actul autentic.
3. copie legalizata-copia unui act autentic, ori legal emis in original de o instututie publica, prin care se confirma ca este intocmai cu originalul.
gabescu a scris:

Dupa opinia mea va pot spune:
1.data certa-consemneaza calitatea partilor
2. autentificare-se consemneaza atat calitatea cat si vointa partilor prin cele inscrise in actul autentic.
3. copie legalizata-copia unui act autentic, ori legal emis in original de o instututie publica, prin care se confirma ca este intocmai cu originalul.

Dpua parerea mea, nu :)

data certa stabileste data intocmirii si semnarii actului in fata tertilor, nu calitatea sau identitatea partilor

In rest, da, cu unele completari necesare (se legalizeaza nu doar copii de pe inscrisuri autentice, ci si dupa acte sub semnatura privata)

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot legaliza o copie a cartii de identitate in lipsa titularului? Roxana 73 Roxana 73 As putea face o copie lagalizata a cartii de identitate a nepoatei mele din Italia in absenta ei? Mentionez ca ii este necesara pentru eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Efecte legalizare chitanta leusan leusan care sunt efectele legalizarii unei chitante sub semnatura privata,ce anume genereaza. (vezi toată discuția)
Întrebare: diferenþa dintre autentificarea ºi legalizarea semnãturii traducãtorului directiajulia directiajulia Buna ziua, As dori sa va intreb care este diferenta intre autentificarea unei traduceri si legalizarea prin semnatura? Am facut o traducere dintr-o limba ... (vezi toată discuția)