Buna ziua. Am si eu o intrebare. Lucrez la locul actual de munca de 7 luni inca nu am ramas insarcinata dar as dori sa stiu daca imi schimb locul de munca acum trebuie sa astept iar sa fac un numar de luni la locul de munca sau mai pot lua prenatal luand in calcul si cele 7 luni de aici?adica pot lua prenatal daca schimb locul de munca dar am continuitate?
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie sa aveti cel putin o luna lucrata inainte de luna in care intrati in concediu de maternitate.
- Puteti sa va schimbati locul de munca oricand doriti dvs.
2. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
Concediu maternal
dark_maria87
Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)