avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

O salariata insarcinata care urmeaza sa intre in prenatal in luna iunie beneficiaza de tot concediul de odihna pe anul 2009 ?
Va multumes.
In mod normal concediul de odihna se acorda proprotional cu perioada lucrata, deci cat ar avea dreptul pana la intrarea in concediu prenatal.

Dar e posibil sa aveti reglementarimai fovoabile stabilite in acest sens in CCM al unitatii.
se mai beneficiaza de prima concediu de odihna in sectorul bugetar ?
va rog sa imi raspunde-ti , am auzit fel de fel de situatii , vreau sa stiu adevarul
=D>=D>
Eu nu am avut prea mult de-a face cu sectorul bugetar, dar parca am tot auzit la TV ca bugetarii nu mai au fonduri suficiente .. :(( stiti dvs, bugetul de stat este in criza, asa ne spun toti #-o

Partea buna e ca desi e criza in bugetele de stat, se aude ca sectorul bugetar este singurul care mai acorda anul acesta diverse beneficii cum ar fi prime de vacanta =D>
Ma gandesc ca daca nici bugetarii nu profita de tichetele dnei Udrea, atunci cine? :))

Doar nu s-o plimba doar dansa desculta pe malul marii... (ca tocmai a luat-o massmedia la tocat pe ea si pe Paleologu vazandu-i cu piciorusele goale prin apa marii, ca niste copilasi fericiti:rofl:
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
ISTRATE PARASCHIVA a scris:

se mai beneficiaza de prima concediu de odihna in sectorul bugetar ?
va rog sa imi raspunde-ti , am auzit fel de fel de situatii , vreau sa stiu adevarul
=D>=D>

Din cate stiu, nu exista inca cadrul legal de sistare a primei de concediu in sectorul bugetar .. Ordonanta de Urgenta 34/aprilie 2009 care in urma rectificarii bugetare a reglementat masuri financiar-fiscale, nu prevede sistatea primei de concediu.
Lucrez la o firma de paza. Contractul de munca prevede 8 ore pe zi. Eu lucrez in ture de 24 cu 48 , non-stop. Luna in curs am lucrat deja 5 schimburi adica 120 ore din care 40 ore de noapte. Vreau, avand o problema personala, sa-mi iau concediu de odihna pana la sfarsitul lunii. In 8 luni de zile, avand accelasi program, nu am luat nici o zi de concediu. Directorul mi-a spus sa trec in cerere data de luni (15.06.2009), adica 12 zile de concediu pana la sfarsitul lunii. Eu am spus ca nu e corect, ca am lucrat deja 120 ore si pana la 168 ore (21 zile lucratoare luna aceasta) normal ar fi ca 6 zile sa trec in concediu. Cererea de concediu am trecut-o in perioada 23-30 iunie, adica cele 6 zile. Dansul mi-a raspuns ca daca nu fac cererea cum mi-a spus dansul si nu vin la munca in continuare ma va trece nemotivat. Ce se poate face in cazul asta?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru / zile libere Adydum Adydum Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: La institutia unde lucrez norma de lucru ( numar de zile lucratoare din luna inmultit cu 8) ramane fixa ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca cipanu cipanu potrivit carei legi zilele de concediu de odihna se majoreaza la 25 daca vechimea in munca este de peste 10 ani? (vezi toată discuția)