avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare post administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare post administrator

Buna ziua
Un mic ajutor doresc din partea dumneavoastra, referitor la preluare postului de administrator:
-A fost intrunit comitetul in care actualul administrator vrea sa renunte la postul pe care il ocupa, gandindu-ma ca mai am putin pana la pensie doresc sa preiau eu administratia, binenteles ca o sa urmez un curs de administrator imobile.
-Intrebare este>>care sunt documentele si la ce anume sa fiu atent cand preiau,daca exista o legislatie unde anume spune cum trebuie procedat la predarea-primirea administratiei. In lg230 si norma de aplicare nu am gasit asa cv.
-Si a doua intrebare: in urma discutiei cu administratorul am aflat ca la noi contabilul este si cenzor, adica semneaza pt intocmire documente financiare-contabile si semneaza si la cezor(verificare), este normal? ca mie sincer nu mi se pare corect si nici legal.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 16:28, 29 Ianuarie 2015
In primul rand sa fiti atent la Registru de Casa, suma de bani pe care o preluati sa fie conform cu cea din RC, verificati situatia fondurilor (rulment, reparatii, penalizari, chirii, etc), chitantierele daca sunt personalizate sa vedeti sa nu lipseasca chitante.
Intocmiti situatia de Activ si de Pasiv impreuna cu domnul contabil-cenzor (si ce o mai vrea sa fie el, presedinte, femeie de sevici, fochist, om bun la toate, care el centreaza el da cu capul si mai apara golul), intocmiti un PV de la care raspundeti dumneavoastra ce incasati si ce platiti.
Nu este normal ca un contabil sa fie si cenzor, am scris mai sus parerea mea despre oamenii buni la toate, asta este o deocratie prost inteleasa, in care sudorul s-a facut instalator, strungarul electrician, militienii sunt cenzori.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
ContSters241232, utilizator
Cenzorul verifica ce face contabilul: asadar nu poate sa fie o persoana si contabil, si cenzor.
Inteleg ca dumneavostra veti prelua doar activitatea de "bun gospodar" si casier, iar listele le face contabilul.

In rest @thran a fost savuros si a aratat unde este problema la dumneavostra.
Inainte de 1990 mai aveam si noi pe unul care "facea totul"....
Si a termint-o cam rau !
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocs rocs buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc! (vezi toată discuția)
Preluare contabilitate asociatie proprietari sorin_a sorin_a Trebuie sa preiau contabilitatea unei asociatii de proprietari care este in curs de infiintare. Am cateva intrebari: - cum se incepe contabilitatea unei ... (vezi toată discuția)
Dispoziþia de platã/încasare Laura Ciobeica Laura Ciobeica Care este reglementarea legala care indica modul de utilizare, circuitul si gestionarea dispozitiilor de plata si incasare? Aceeasi reglementare se aplica ... (vezi toată discuția)