avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... BLOCARE CONT BANCAR-???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

BLOCARE CONT BANCAR-???

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pentru neplata unei amenzi sa-mi blocheze un cont . Nu stiu cum s-a ajuns aici pentru ca nu am fost instiintata. Am aflat de la banca cind am vrut sa fac o tranzactie . Proprirea s-a facut pe o anumita suma. Cum pot sa-l deblochez? Daca-si trag banii cei de la Taxe si Impozite se deblocheaza contul automat? Stiu ca este indicat sa platesc direct la finante, sa-mi dea ceva la mina cum ca sa platit sa duc la banca ca sa-mi deblocheze contul.
Nu vreau sa pierd timpul sa fac cozi si sa ma trezesc cu surprize ( din partea celor de la finante ) cum ca am si alte datorii ( e posibil orice).

Multumiri anticipate........
Cel mai recent răspuns: drakusoru , utilizator 14:56, 17 Martie 2010
In primul rand verificati in ce baza v-a fost blocat contul precum si la cererea cui. Dupa ce lamuriti aceste necunoscute, mergeti la institutia care a solicitat poprirea contului pentru a va lamurii exact despre ce datorie este vorba precum si pentru a stabili modul in care o veti achita.
Dupa achitarea acesteia, creditorul este obligat sa trimita bancii o adresa de ridicare a popririi.
Pe de alta parte, ar fi trebui ca inainte de a vi se pune poprire pe cont, sa primiti o somatie prin care sa vi se aduca la cunostinta valoarea debitului, de unde provine acest debit precum si termenul de plata. Neprimind aceasta somatie, care reprezinta un act premergator executarii silite, puteti contesta in instanta masura luata.
contul a fost blocat pe baza unei hot. judecatoresti ; datorii la taxe si impozite. Neplata unei amenzi de circulatie.Am vorbit cu ei prin telefon (cu cei de la taxe si impozite) mi-au dat numar de cont unde pot varsa banii. Dar problema e ca nu ma aflu in tara. Daca-si trag banii din contul pe care au facut proprirea nu se deblocheaza automat?


din experienta care o am, banca nu dispune in mod automat de plata (tragerea )banilor din contul dumneavoastra.Trebuie intocmit in acest sens un ordin de plata demnat de titularul sau alt imputernicit al contului respectiv.In mod normal, proprirea pe cont contine valoarea debitului,deci in momentul in care ati dispus plata acestuia in totalitate, nu ar mai fi nevoie de ridicarea propririi.Pentru siguranta insa multe banci cer din partea unitatii care au depus proprirea si sistarea acesteia.=D>
Aveti proprire de cont pentru neplata unei amenzi de circulatie;)...as putea sa intreb care este suma la care se ridica?...astfel incat sa se puna proprirea?....in plus dupa proprire , pe baza executarii judecatoresti se trage suma din contul bancar pana la stingerea debitului. Dupa care se ridica proprirea Luati legatura cu cei de la banca sa vedeti ce s-a intamplat.
Buna ziua.
Am patit si eu aceeasi problema. Mi-a fost blocat contul de la o banca pentru neplata impozitului pe anul trecut. Ok. Am fost la directia taxe si impozite am platit am obtinut hartia pentru deblocarea contului. Am mers la banca si aici surpriza: pentru redeschiderea contului trebuie sa platesc un comision de 50 de lei. Nu mi se pare corect. Mentionez ca este un cont de credit cu card. Este corect sa-mi ia tot mie comision de redeschidere cont tinand cont ca nu a fost vointa mea asta?
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o poprire pe cont și as vrea sa va intreb dacă ... Sultzzy Sultzzy Buna ziua, am o poprire pe cont și as vrea sa va intreb dacă este un termen limita in care trebuie achitata datoria. Trebuie sa plătesc 1/3 din salariu timp ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata taxe la buget, impozit si tva catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Pe 25 aprilie trebuia sa achit catre stat taxele si tva-ul si nu am facut-o atunci, am primit somatie de plata. Eu pot plati pe data de 8 iunie 2013 ... (vezi toată discuția)