Uimitor, in Romania nici o lege nu mai apara interesele cetateanului. Voi explica pe cat posibil mai amanuntit o situatie reala. In data de 15-06-2013 primesc un plic de la un vecin care il cunostea pe tatal meu, deschid plicul si citesc. DECIZIE nr xxxxx din data 29-05-2013 de la Ministerul Muncii, adresa trecuta pe document este a domnului de la care am primit nici de cum a mea, eu nu am avut domiciliul la aceasta adresa nici o data, CNP este OK dar de ce nu si adresa? In decizie specifica pe langa anumite aberatii de neinteles pentru mine urmatoarele art. 1 constituirea debitului si recuperarea sumei xxx,reprezentand INDEMNIZATIA pentru crestere copil 0-2 ani, cnp ok, adresa lipsa. Art 2 Suma platita necuvenit cu acest titlu, pentru perioada 01-14-2011 - 01-04-2011,si inca alte cateva date in perioada respective, respective suma de xxxx se recupereaza, in conditiile legi. Art 3 debitorul are la dispozitie 15 zile pentru a vira bani in contul ..... (nici un nr cont,banca,doar puncte) sau la sediul agentiei. Art 4 dupa trecerea termenului de 15 zile devine titlu executoriu fara nici o alta formalitate si se supune executari,etc-etc. Art 5 Aceasta decizie se comunica conform legii,etc-etc. Art 6 decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile DE LA COMUNICARE. Ok, :O ,ce sa inteleg din acest document, care imi parvine printr-un vecin,un document care nu are adresa mea,un document din care personal nu inteleg mare lucru decat ca am de dat o suma de bani pentru anumite perioade ale anului 2011 inscrise pe document,fara nici o explicatie - ce reprezinta sumele, ce reprezinta acele date inscrise in document. Ma duc la aceasta institutie(Min Muncii) si cer lamuriri, o mare greseala a fost faptul ca nu am avut o camera ascunsa, sfatuiesc pe toata lumea sa aibe asa ceva in cazul in care are probleme cu institutiile statului, am aflat ca, au constatat ei in zilele mentionate ca am desfasurat activitati la institutia la care sunt angajat. Am ramas masca, incerc sa vrb cu directorul juridic, efectiv m-a FLITUIT din birou. expl -daca asa au constatat si va pus la plata trebuie sa platiti. scurt si la obiect. O zi intreaga nu mi-am revenit. Ok, ma duc la institutia unde lucrez si iau adeverinta precum ca, nu am prestat activitati de natura salariala, fac contestatia si cer lamuriri in data de 18-06-2013. Primesc raspuns in data de 05-07-2013, Urmarea cererii dvs (eu nu am depus o cerere,am depus o contestatie) va comunicam; Din verificarile intreprinse de institutia noastra, rezulta ca angajatorul dvs a declarat ca in zilele mentionate ati desfasurat activitate. Institutia noastra s-a pronuntat pe baza actelor depuse de dvs. a controlului si a platilor efectuate, fapt pentru care ne mentinem punctual de vedere stabilit prin decizie nr xxxx ca fiind legala si temeinica. OK, am discutat cu avocatul si a depus o contestatie la tribunalul de sector pentru oprirea executari silite, instant nu a dat curs acestei contestatii si inca nu am primit raspunsul instantei privind motivul neopriri executari silite, mai asteptam. Sper ca pana aici am fost cat de cat explicit. Am avut o discutie cu avocatul si am decis sa depun o alta petitie catre directorul executiv cerand explicatii conform CODULUI DE PROCEDURA FISCALA CU NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE in care doresc sa fiu lamuri de ce am fost nedreptatit de urmatoarele articole; Art 9, dreptul de a fi ascultat, pct-1, pct-2. Art 10, obligatia de cooperare, pct-1, pct-2. Art 43, continutul si motivarea actului administrative fiscal, pct-2, alin-C, in decizie este mentionata o adresa gresita, alin-e, motivele de fapt -OMISE, alin-g, numele org fiscal lipsa, alin-j -mentiuni privind audierea contribuabilului. Iar cel mai grav aspect legislative ART 44.1 -Organul fiscal nu poate pretinde executarea obligatiei stabilite in sarcina contribuabilului prin actul administrative, daca acest act nu a fost comunicat contribuabilului,potrivit legii. Aici revin cu precizarea ca in Decizie nu este trecuta adresa mea de domiciliu iar eu nu am nici o idee de unde a aparut aceasta adresa in documentele detinute de executor. In continuare am cerut conform legii nr 544/2001,art 15,informatii de interes public cu referinta la documentele care au stat la baza intocmiri deciziei, documente din care reiese adresa mea, documente din care a reiesit ca eu am declarat zilele lucrate, documentele trimise de curtea de conturi prin care a fost constatate neregulile expuse in decizie, confirmarea mandatului postal cu semnatura de primire, marea rugaminte sa-mi raspunda pe intelesul cetateanului.OK, intamplator dau peste un proces asemanator, pentru mine pare interesant, cu multa stima va rog sa urmariti -
[ link extern ] .