avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la contract arendare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la contract arendare teren

Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunica mea impreuna cu o verisoara de a ei sunt proprietarele unei suprafete de teren (7ha, in cota de 1/2 fiecare (3.5-3.5)). Pamantul respectiv a fost arendat in urma cu ~2 ani unei persoane pentru a-l lucra, a-l paste cu animalele, etc. (terenul e incadrat ca faneata), arendasul primind subventiile de la la APIA pentru teren. Contractul de arendare nu este semnat de bunica mea, doar de catre verisoara ei. In prezent in urma unor neintelegeri cu arendasul atat bunica mea cat si verisoara nu mai vor sa ii dea pamantul respectivului, ci vor sa incerce sa il reincadreze ca loc arabil (cum era inainte trecut) ceea ce i-ar creste valoarea locului. Arendasul tine cu dintii de terenul respectiv, si sustine sus si tare ca verisoara din moment ce a semnat contractul nu are cum sa renunte la contract, fiind obligata ca pe jumatatea ei 3,5 ha sa il lase pe el cu oile. Bunica mea i-a ras in nas si i-a spus ca nu va mai primi nimic de la APIA de pe jumatea ei. Problema este faptul ca terenul este in indiviziune si are o suprafata foarte neregulata si de valori diferite incat e greu sa se poata face o impartire corecta. Intrebarile mele sunt:
1) Tinand cont ca terenul este in indiviziune, contractutul nu este semnat decat de un proprietar, are vre-o valoare?
2) Nu are clauze de renuntare (l-am citit) dar chiar nu exista nici un mod de a renunta la o intelegere (pe jumatate facuta/semnata) cu un cioban (si la propriu si la figurat), pt inca vre-o 3 ani?

Va multumesc pentru raspunsuri.

La primarie l-au anuntat clar ca nu va mai primi subventii decat pentru 3.5 ha pe arendas. Dar problema este ca atat timp cat isi paste oile (si zbiara ca ii trebuie neaparat, ceea ce nu e adevarat, oile au ce manca, dar intr-adevar il incurca rau terenul fiind in jurul stanii (grajdurilor lui) roata pe o suprafata de 60-70%, de abia mai iese. El a construit acolo sperand ca ii va prostii pe batrani (bunica si verisoara) sa ii vanda terenul la pret de acadele,... ceea ce nu s-a intamplat datorita mie care i-am ras in nas (dupa ce a inceput cu fite si arogante ca si cand ar fi terenul lui,... punea niste conditii de te cruceai + ca platea mai nimic).
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 20:45, 30 Ianuarie 2015
Are valoare pe jumatatea semnata.
Daca nu se poate inceta prin denuntare unilaterala, poate veti putea sa il reziliati la un moment dat daca arendatorul nu isi indeplineste obligatiile.
Isi plateste la timp ar fi culmea sa nu,... doar a prostit-o pe verisoara bunicii mele sa ii arendeze locul la pret de nimic. Nu sunt clauze in contract (femeie batrana de unde sa stie ce semneaza), de asemenea arendasul nu va fi de acord cu rezilierea contractului ba mai mult va baga cat poate bete in roate ca sa ne incurce sa il trecem din faneata in arabil (ceea ce i-ar creste valoarea). Daca pierde acel pamant isi cam poate da foc la stana (grajduri, a investit ceva bani acolo, s-a comportat ca si cand pamantul de pe langa (nu de sub) grajdurile respective ar fi al lui. A vrut sa cumpere (sa le prosteasca iarasi) de la bunica si matusa pamantul la un pret de nimic, ceea ce nu s-a asteptat a fost sa dea de mine, o persoana mult mai tanara, care stie ce valoare are locul respectiv (mai ales pentru el ca a fost prost si s-a bazat pe faptul ca va insela batrani in viitor). A incercat sa ma intimideze cu tot felul de baliverne, ba chiar emitea pretentii (inca ma intreb de unde) asupra locului respectiv (ca "eu am investit aici doamna,... dumneata ce crezi ca faci? "ai investit pe o parcela vecina bazandu-te pe faptul ca vei cumpara (prostii) de la batrani terenul vecin" dar cand a vazut ca efectiv ii rad in nas si nu o las pe bunica sa ii semneze nimic a cam renuntat la fite,... umpic cam tarziu din pacate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare teren jetli jetli Bună ziua! Am o problemă la care nu găsesc o soluţie. La noi în sat este o persoană care de mulţi ani deţine în arendă pământurile bătrânilor ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa vcornelia vcornelia Buna ziua. Sunt din Orastie si detin teren in alta localitate din judet. Acum cand am cerut adeverinta pentru apia de la primaria respectiva am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)