avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati cu informatii legate de data la care tatal meu se poate pensiona anticipat. Precizez ca este nascut in octombrie 1961, din anul 1981 a inceput armata si de atunci este angajat CFR pana in momentul de fata. De asemenea, cat a existat sistemul grupelor de munca, a fost incadrat pe grupa I de munca.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: clau_26 , utilizator 16:34, 29 Ianuarie 2015
Daca are 20 de ani in grupa I-a -limita de varsta la 55 de ani.
Daca are 19 ani in grupa I-a - limita de varsta la 55 de ani si 6 luni.
Pensia anticipata sau anticipata partiala nu au importanta,fiind la 60 de ani(dupa cea de limita de varsta).
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? ghiorghe ghiorghe Sunt nascut in 21-04-1961. Din anul 1980-ianurie 14 pana pe 15 iunie 1982 am lucrat Grupa I 100 %. Armata 15-06-1982 pana pe 15 decembrie 1983. Angajat 10 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata si grupa a ii-a iionescu1 iionescu1 pentru o persoana nascuta in 1961 (55 ani), cu cotizatie pana in prezent de 37 ani, din care 13 ani la grupa a II-a de munca, am 2 intrebari: - la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare cu grupa 1 calin.potor calin.potor Buna! As avea si eu o intrebare in legatura cu varsta de pensionare. Dumneavoastra sunteti mai in masura decat mine, cunoscand mai bine legile si procedurile, ... (vezi toată discuția)