Am intrat in CCC pana pe 17.11.2014, incepand cu 18.11.2014 am intrat in somaj. Daca ma reangajez la firma la care am lucrat inainte de CCC si de la care am si intrat in somaj; iar daca intre timp se inchide punctul de lucru la care lucrez, mai pot intra in somaj?
Depinde de tipul contractului incheiat , astfel:
- daca il incheiati pe durata determinat de cel mult 12 luni , plata indemnizatiei de somaj se suspenda si se va relua la incetarea cauzei care a dus la suspendarea platii
- daca il incheiati pe durata determinat pe o durata mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata, plata indemnizatiei de somaj inceteaza. Pentru a beneficia de somaj, va trebui sa indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Legea nr.76/2002:
Art. 5. - In sensul prevederilor prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
....
V. stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj;
...
30% dupa somaj
Luluemy
Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj
CamyCam
Buna gasit!
Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)