avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere persoana juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere persoana juridica

Buna ziua,

Ca persoana juridica am inteles ca nu poti face plangere la ANPC, dar la Politie pot face plangere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 15:51, 31 Ianuarie 2015
Si persoanele juridice pot face plangeri la politie daca au suferit vatamari prin infractiuni. Spuneti despre ce e vorba ca poate nu e chiar de penal si atunci vom muta subiectul in forumul potrivit.
Trebuie sa schimb sediul social al firmei, am apelat la o firma care mi-a facut un contract, care seamana mai mult cu un process verbal de predare primire acte, am lasat doar banii ca avans, urmau sa-mi trimita documentele pe e-mail sa le vad sa le semnez si sa merg la ei, iar ei mai departe sa inregistreze sediul . Am primit actele pe email, dar in contracul de comodat nu vroiau sa treaca nici un nr de contact al proprietarului, mai mult corespodenta nu o puteam lua eu de la sediu, contactam doar firma asta care facea sediul, care nu a vrut sa se treaca nici ea ca punct de legatura intre proprietar si mine, in contract. Am vrut sa ma duc in alta parte dar mi-au retinut o parte din banii lasati ca avans. Ei au refuzat sa colaboreze total. Ori faceam asa ca ei, fara nr de contact, fara persoane, fara nimic, doar o adresa de buletin, ori nu. Mie nu mi se pare normal. Contractul e fara numar de inregistrare, doar stampila si semnatura.
:offtopic:
O sa mut topicul in Drept penal, daca nu e incadrat potrivit rog colegii sa il mute unde trebuie. Multumesc.
Buna dimineata,

In cazul de fata se poate face ceva sau pot sa-mi vad de treaba linistita? Mi-e ciuda ca am pierdut bani degeaba. Practic nu au facut nimic de banii astia, nici nu au vrut sa colaboreze.
Este bine ca aveti macar acel contract (chiar in "forma" unui proces verbal), pentru ca desi nu contine drepturile si obligatiile partilor, macar este un inceput de dovada. Pentru avans banuiesc ca nu aveti factura, ceea ce poate atrage o nerecunoastere a achitarii sumei, de catre firma care urma sa va presteze serviciul (poate aveti in mail-uri, o mentiune despre avans). Nu cred ca puteti primi un raspuns complet multumitor pe forum, fara o analiza a faptelor (detaliat) si a inscrisurilor pe care le detineti. In consecinta, ar trebui sa solicitati o consultatie unui avocat, pentru a se identifica exact calea de urmat (civil ori penal).

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ce este sediu pentru o firma cristina234 cristina234 Buna ziua, Voi cumpara un apartament care momentan este sediu pentru societatea actualilor proprietari. Am platit avansul si urmeaza sa definitivam ... (vezi toată discuția)
Deducere tva constructie sediu social manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, sc...........X are sediul social intr-unapartament de bloc, in bucuresti si a inchiriat o camera cu contract de comodat cu destinatia de sediu ... (vezi toată discuția)
Comodatul, pfa-ul si ipoteca vlucian vlucian Doresc sa-mi infiintez un pfa, ca sediu am ales apartamentul proprietate personala achizitionat prin credit ipotecar - domiciliul e in apart sotiei. Am acordul ... (vezi toată discuția)