avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva constructie sediu social
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva constructie sediu social

buna ziua,
sc...........X are sediul social intr-unapartament de bloc, in bucuresti si a inchiriat o camera cu contract de comodat cu destinatia de sediu social.
administratorul societatii construieste o casa in ilfov , unde vrea sa mute sediul social al firmei X. a cumparat materiale pentru constructia imobilului. se poate deduce tva din aceste facturi? cum se contabilizeaza aceste facturi? modernizare sediu? se amortizeaza? HELP
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 11:00, 24 Iulie 2013
nu poate nimeni sa-mi raspunfda la intrebare? va rog?
Proprietarul casei este administratorul, persoana fizica? Vrea sa faca contract de comodat sa mute sediul firmei? Daca acolo unde construieste este un teren gol, nu poate trece sediul acolo... Daca are acolo vreo casa veche, teoretic poate trece sediul firmei si sa-si treaca in contractul de comodat ca suporta cheltuielile de reparatii, modernizare, etc...Si atunci ati putea contabiliza Investitii la cladiri luate cu chirie si amortizarea (dupa receptia lucrarii) se face pe durata contractului de inchiriere, (deci, nu trebuie sa fie durata nelimitata in contractul de comodat.) Dar cred ca e mai bine sa va sfatuiti acolo cu un expert contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli salbaticuioana salbaticuioana AM O FIRMA NOU INFIINTATA.ARE PUNCT DE LUCRU ALTUL DECAT SEDIUL DECLARAT.PENTRU A FUNCTIONA IN ACEASTA CLADIRE TREBUIE INCHEIAT CONTRACT DE COMODAT INTRE ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez? rodia rodia Am primit o factura cu tigla(asociatul a acoperit casa in care este declarat si sediul social al firmei). Cum ar trebui sa inregistrez(231;4426=404 si apoi in ... (vezi toată discuția)
Amortizare chelt. amenajari la cladire sediu social in baza unui contract de comodat stelach stelach Buna ziua, Cheltuielile efectuate la o cladire ce reprezinta sediu social al unei firme in baza unui contract de comodat, sunt deductibile fiscal? Cum sunt ... (vezi toată discuția)