avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Denunt familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Denunt familial

Stare de fapt e urmatoarea:
De 8 luni de zile ma aflu intr-un impas cu sotia mea.
Situatia pare fara rezolvare in sensul in care ea nu vrea sa aibe nici un fel de discutie cu mine.
Eu nu ma gandesc la divort, nu vreau asta.
Ea vrea asta dar nu face nimic in sensul asta.
Ce ma tine inca acasa sunt copii si, in sinea mea sper inca in minuni.

Alte cateva aspecte, paralele:
- copii sunt mici, gradinita
- ea nu lucreaza
- rata apartament

Acum ajung de fapt la intrebarea mea.
Faptul ca orice incercare de-a mea de a lamuri situatia se loveste de refuzul ei fara ca eu sa imi termin ideea ma face sa ma gandesc la faptul ca ma tine in aer doar pentru a castiga timp pana gaseste o solutie sa ma scoata afara din casa si sa ma indeparteze de copii.

Ce cale de a ma apara am eu in situatia asta?
Ma gandesc ca legile din Romania dau castig de cauza mamei cand vine vorba de copii.
Situatia asta e creata si sustinuta de ea si imi suna deja a premeditare.

Exista o situatie in care eu sa pot face un fel de denunt familiar in care sa punctez faptul ca ea a abandonat proiectul nostru familiar si ca mentine o stare de conflict care face rau si copiilor dar si mie?

Tin sa mentionez ca am pus pe masa si varianta unei ''colaborari'' civilizate, fara voci ridicate, reprosuri, acuze doar pentru a avea liniste in casa si de a le creea copiilor un mediu cat mai stabil posibil.

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:06, 2 Februarie 2015
stiti expresia aia "e nevoie de doi pentru un tango"?
E nevoie de doi oameni ca sa faca o relatie sa functioneze. De unde stau eu, in relatia dvs nu exista nici macar unul care sa traga in sensul functionarii relatiei.
Daca vreti sa puneti capat relatiei, puteti initia divortul, nu va tine nimeni (nici in suspans, nici in relatie).
Pentru felul in care se va desfasura in continuare relatia dvs cu copiii la ce v-ati gandit?
Nu inteleg la ce va referiti cu "instantele dau castig de cauza mamei cand vine vorba de copii".
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
Da, e nevoie de doi pentru un tango.
La fel, o relatie functioneaza atunci amandoi vor asta.
Eu de 7 luni nu gasesc nici o cale de comunicare.
Drept e ca la momentul asta par resemnat.
Asta ma face si sa ma intreb ce va fi mai departe si in contextul asta mi-am pus intrebarea de mai sus.

Legat de:
nu inteleg la ce va referiti cu "instantele dau castig de cauza mamei cand vine vorba de copii".

Din ce stiu eu instanta si legile din Romania pun pe primul loc mama si copilul. Ar ajunge sa ma inteparteze de ei si ar fi totul mai complicat decat e acum.
Ma scuzati, eu m-am amuzat putin citind postarea dvs ....sunt in aceeasi situatie cu dvs.numai ca eu sunt sotia ............ La noi sunt doi ani de cand nu mai comunicam, l-am informat ca vreau sa divortez, a fost de acord sa depunem cerere comuna ca sa nu lungim prea mult pelteaua ...insa pana in ziua de astazi m-a tot jucat pe degete .......o depunem maine, o depunem poimaine, stai ca acum am nu stiu ce de facut, etc. .......nici nu ma mai vrea dar nici nu vrea sa divorteze .......drept pt.care lunea viitoare voi depune singura actiunea de divort ........va doresc sa aveti curajul de a face acelasi lucru ....lucrurile nu se vor indrepta, din contra ......mie mi-au trebuit doi ani ca sa realizez asta si am avut norocul sa intalnesc oameni pozitivi care mi-au aratat ca avem o singura viata si ca nu se merita sa ne chinuim aiurea ...... Faceti pasul asta, depuneti singur actiunea de divort si o sa vedeti ca lucrurile se vor aranja. Va doresc succes!
Instantele din Romania pun pe primul loc copilul (cel putin la nivel declarativ).
Tatii din Romania (daca tot ne jucam de-a generalizarile) in general nu stiu cum se spala, imbraca, hraneste, trateaza si calmeaza un copil. Nu ca n-ar fi in stare sau ca au vreun defect care ii impiedica sa faca toate lucrurile astea, ci pentru ca n-au facut-o niciodata/ nu isi doresc sa o faca/asa au fost crescuti.
Deci cand instantele se intalnesc cu tati care nu stiu ce marime poarta copilul lor la chiloti dar se dau de ceasul mortii sa se stabileasca domiciliul copiilor la ei ca sa se ocupe ori bunica ori o bona de copil, tind sa nu le faca pe plac. Pentru ca n-ar fi in interesul copiilor sa se faca experimente pe ei cata vreme exista alternativa mamei care stie exact unde-i sunt hainele copilului in casa, ce plus are nevoie ca sa se culce, ce culoare trebuie sa aibe tricoul ca sa il accepte copilul si care sunt alimentele la care este alergic. Ii pastreaz, care va sa zica, un mediu constant copilului ca sa se poate adapta la schimbare drastica din viata lui.
In acelasi timp, tatal poate cere si obtine un program extins de relatii personale cu acelasi copil in care sa petreaca (in mare) cam aceeasi cantitate si calitate de timp cu copilul.

Asa, acum ca am terminat cu generalizarile, as vrea sa va atrag atentia asupra discursului dvs particular.
Va plasati pe pozitia celui autoindreptatit (eu n-am nici o vina, am facut tot ce se putea, ea nu vrea sa ma asculte, ea nu vrea sa ma inteleaga, eu i-am spus, eu i-am propus sa discutam fara sa tipam, etc) si nu pe pozitia celui deschis la dialog si care isi asuma responsabilitatea esecului.
De aici si imposibilitatea de a lega un dialog. Incercati sa gasiti un consilier familial, s-ar putea sa vedeti lucrurile in alta lumina.

Trecand la partea strict legala: ce doriti sa obtineti in urma divortului? Care sunt aspectele cele mai importante pentru dvs? De ce doriti stabilirea domiciliului copiilor la dvs?

Nu exista notiunea de denunt familial, puteti insa sa va asigurati probe atat legate de relatia cu sotia, cat si vis a vis de copii numai ca nu stiu cat de mult va vor ajuta acestea.

In situatia dvs fie mergeti in continuare pe calea dialogului in incercarea de a reface relatia cu sotia, fie continuati actuala situatie sau va hotarati sa divortati.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori lupu14 lupu14 sunt tata a doi copii sotia a plecat neam certat si sa dus la mama soacra lund si copii cu ea 2 baieti frumosi ca 2 flori sunt distrus nu stiu ce sa ma fac ... (vezi toată discuția)
Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Test paternitate AlinaCa AlinaCa Buna ziua, Urmeaza sa divortez la insistentele sotului meu care are o alta relatie. Doreste divort notarial. Dupa trei saptamani de negocieri dure am ajuns ... (vezi toată discuția)