avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxe timbru in litigii de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxe timbru in litigii de munca

Din cate stiu, litigiile de munca sunt scutite de taxa judiciara de timbru. In acest caz, pentru comunicarea actelor din dosar ( la solicitarea uneia dintre parti ) trebuie platita taxa de timbru pt fiecare pagina ?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 19:34, 14 Februarie 2015
Taxa de timbru pentru legalizarea hotararii si nu pe pagina, ci pentru cate exemplare doriti, in schimb daca doriti sa trimiteti cererea de legalizare prin posta trebuie sa platiti taxa de xerox pentru fiecare pagina , asta in cazul in care nu aveti hotararea. 0,50 lei /pagina
Mda. Nu e chiar o taxa judiciara de timbru, cu toate ca astfel se plateste. Se plateste de fapt contravaloarea copiilor. Insa intrebarea era daca trebuie platita. Cutuma este ca se plateste cu toate ca daca stai bine sa te gandesti scutirea ar trebui sa actioneze si in cazul acesta.
@U.B.I.K. Exact la asta ma refeream....nu mi se pare o situatie normala daca litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru. De ce trebuie platit taxa pt comunicarea unor copii din dosar ? Mai ales daca e vorba de salariatul concediat. De unde sa aiba bani ?
Si totusi practica e altfel. Eu am dat un raspuns concret la intrebare si nu am vorbit de ceva ce nu e corect sau nu ar trebui sa se intample.
@andabelea. Multumesc pt raspuns. Nici nu am spus ca nu ati dat un raspuns corect. Eu intrebam de ce trebuie timbrat cand legea spune altceva ?

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog daca am depus recurs la o hotarire de fond funciar trebuia sa platrsc un timbru? as vrea sa nu am surpriza ca recursul va fi respins pentru ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
In prezent, exista taxa judiciara de timbru pentru actiunile izvorate din raporturi de munca, sau nu?! LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta unei chestiuni, pentru ca imediat nu mai inteleg nimic. :( Pe acest site cat si pe altele, am tot ... (vezi toată discuția)
Recurs litigii munca - scutire taxe timbru adinutza.2008 adinutza.2008 Vreau sa fac recurs impotriva unei sentinte civile care a fost data de Tribunal sectia conflicte de munca, asig. sociale si contencios administrativ fiscal, ... (vezi toată discuția)