avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare act de vanzare cumparare

Bunica mea, vaduva, a facut anul trecut un act de vanzare cumparare prin care, dupa moartea ei, lasa casa parinteasca fiului , unchiul meu fiind, si sotiei acestuia. Mama mea a semnat ca renunta la proprietate.
datorita deteriorarii raportului dintre bunica si nora ei, precum si raportului dintre unchiul meu si sotie, bunica a decis ca vrea sa faca un alt act de vanzare cumparare prin care lasa totul fiului, nu si nurorii. Se poate face acest act in absenta nurorii? Dar in absenta mamei mele, care deja a semnat ca renunta la mostenire.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 18:53, 29 Ianuarie 2015
In precizarile Dvs. nu isi prea au rostul "actul de vanzare-cumparare" (catre cine? cine a vindut si cine a cumparat? -daca a vandut nu mai exte proprietar, decinu mai poate dispune de bunuri) si "renuntare la mostenire" (o succesiune nu este deschisa dect dupa moartea persoanei, altfel spus nu poti renunta la ceva ce nu ai).
Solutia la problema Dvs. ar fi intocmirea de catre bunica a unui testament prin care poate decide cu privire la bunurile sale.
In aceasta situatie, bunul dobandit de unchiul Dvs. va fi bun propriu, si ca urmare matusa Dvs. (sotia unchiului) nu poate avea nicio pretentie asupra acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare apartament cu clauza de intretinere pentru unul dintre copii ninasave ninasave Buna ziua Am facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului si nurorii noastre pe un apartament proprietate personala cumparat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare fara copii Ynnutza Ynnutza Buna ziua, Am o buna prietena care a ramas vaduva de 10 zile, are 74 de ani si deoarece nu mai are copii (fiul ei a decedat acum 20 de ani), ar vrea sa treaca ... (vezi toată discuția)