Buna ziua
Am facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului si nurorii noastre pe un apartament proprietate personala cumparat impreuna cu sotul in timpul casatoriei .Acest act poate fi atacat de ceilalti copii ai nostri ? Multumesc anticipat !
Sau simulatia. Noi nu stim de ce ati avut nevoie de intretinere de la un copil contra unui apartament, cand copiii va datoreaza intretinere oricum. Nu stim nici ce suma ati primit la vanzare, efectiv.
1091 Cod civil presupune ca e donatie. Daca e scutita de raport sau nu, nu stim. Daca se poate face dovada contrara, nu stim. Daca ceilalti descendenti au consimtit la instrainare, nu stim.
Din punctul meu de vedere, e un contract prost ales, de evitat sau de facut cu mare grija si indrumare juridica daca e chiar necesar.
Buna ziua
Sa va spun situatia . Avem doi copii ,unuia sotul meu si sora lui au renuntat la bmostenire din partea tatalui lor in favoarea mamei lor iar dansa ii-a dat casa unui copil al nostru tot cu conditia de intretinere
Celuilalt copil i-am dat apartamentul de care v-am vorbit . Asa ne-a sfatuit notarul ca e bine dar am vrea sa stim daca dupa moartea noastra copilul cu casa de la bunica poate ataca actul celui cu apartament. Noi am vrut sa nu fie disputa pe avere tinand cont si de preferintele lor . Fiecare a primit ce a vrut Cel cu apartament nu poate ataca actul dar cel cu casa poate ataca ?Ar avea sorti de izbanda ? Multumesc anticipat ! La multi ani sanatosi !
E frumos ca v-ati gandit la copii, desi e mai indicat sa ne pastram bunurile cata vreme suntem in viata, sa nu fim in situatia de a ...conditiona, recompensa grija, atentia copiilor nostri de bunurile pe care le primesc.
In fine, cred ca e o varianta riscanta, nu putem controla toate situatiile. Stiti ca in acest fel, ”ferind-ul” pe frate de celalalt copil, dvs nu ii protejati pe copii dvs. de..soti/sotii lor, in eventualitatea - sper ca nu, insa nu stie nimeni - ca acestia sa ajunga vreodata la divort. Prin vanzare -cumparare cu clauza, pt fiul dvs si nora, i-ati oferit proprietatea dvs si ei, este bun comun. Prin mostenire, cu intelegere intre cei doi copii, cu acte bine intocmite de un specialist, dar si cu discutii cu ”cartile-pe fata” cum se spune, sigur ati fi fost mult mai linistita de relatia dintre cei doi copii.
Divort-partaj
saiadi
sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)