Buna seara. Maine vreau sa depun si eu o cerere la banca pentru ca aceasta sa-mi elibereze , in termenul legal de 30 zile , urmatoarele : copie de pe contractul de credit , copie de pe extrasul de cont , acte aditionale etc.
Am observat ca exista o practica in sensul achitarii unei sume de bani destul de insemnate - cuprinsa intre 100-500 lei. Dar pe de alta parte , o serie de persoane , sustin ca acestea trebuiesc eliberate gratuit.
Exista vreun temei legal in baza caruia sa primesc acele documente gratuit, sau pentru o suma mai putin semnificativa, si sa-l pot opune bancii?
Multumesc.
Deci, aveam nevoie de toate extrasele de cont , adica 90 de extrase x 5 lei = 450 lei. Insa am fentat cum am putut banca , in sensul ca mi-am activat serviciul de internet banking pentru 30 de zile (=3,5 lei) si am putut genera din contul online 76 de extrase de cont. Astfel , am fost nevoit sa platesc doar 70 de lei (14 extrase x 5lei) in loc de 450 lei. Oricum , acele 14 extrase de cont au fost redactate pe 2 pagini A4 => 2 pagini A4 = 70 lei! Asta da echitate :)
Am postat acest mesaj in speranta ca cineva se va mai afla in situatia mea si considera neintemeiat faptul de plati atatea milioane bancii pentru cateva zeci de foi A4 , si nicidecum un serviciu bancar (dupa cum se exprima banca)
Multumesc inca o data pentru raspunsuri! Bafta tuturor