avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Trebuie sa platesc pentru ca cer la banca documente?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Trebuie sa platesc pentru ca cer la banca documente?

Buna seara. Maine vreau sa depun si eu o cerere la banca pentru ca aceasta sa-mi elibereze , in termenul legal de 30 zile , urmatoarele : copie de pe contractul de credit , copie de pe extrasul de cont , acte aditionale etc.
Am observat ca exista o practica in sensul achitarii unei sume de bani destul de insemnate - cuprinsa intre 100-500 lei. Dar pe de alta parte , o serie de persoane , sustin ca acestea trebuiesc eliberate gratuit.
Exista vreun temei legal in baza caruia sa primesc acele documente gratuit, sau pentru o suma mai putin semnificativa, si sa-l pot opune bancii?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Dorin92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin92 , utilizator 14:24, 19 Februarie 2015
Deci, aveam nevoie de toate extrasele de cont , adica 90 de extrase x 5 lei = 450 lei. Insa am fentat cum am putut banca , in sensul ca mi-am activat serviciul de internet banking pentru 30 de zile (=3,5 lei) si am putut genera din contul online 76 de extrase de cont. Astfel , am fost nevoit sa platesc doar 70 de lei (14 extrase x 5lei) in loc de 450 lei. Oricum , acele 14 extrase de cont au fost redactate pe 2 pagini A4 => 2 pagini A4 = 70 lei! Asta da echitate :)
Am postat acest mesaj in speranta ca cineva se va mai afla in situatia mea si considera neintemeiat faptul de plati atatea milioane bancii pentru cateva zeci de foi A4 , si nicidecum un serviciu bancar (dupa cum se exprima banca)
Multumesc inca o data pentru raspunsuri! Bafta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca love_singh love_singh Ca persoana juridica imi ridicam extrasul de cont lunar din sucursala bancii .Este adevarat ca din luna august imi venea si pe mail extras dupa fiecare ... (vezi toată discuția)
Comision cec cheltuieli pe cota- parte indiviza ? stelu2015 stelu2015 In luna martie 2014 au fost trecute la cheltuieli administrative restanta comision CEC pe doua trimestere 72 lei. Acum doua luni s-a trecut la cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)